Дорогу з Шацька до Ратна робитимуть за новою технологією

13 Травня 2019, 14:20
6802

До Шацьких озер прокладуть нову асфальтовану дорогу з Ратна. Протяжність траси складатиме майже 60 кілометрів. 

Про це розповів заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Цьось після наради про готовність Шацьких озер приймати туристів на курортний період 2019, – повідомляє ІА ВолиньPost.

Дорога, яку називають «Польським шляхом», йде через Старовижівський район, Шацьк і прямує на Ратне. Проміжними пунктами є Кримно та Любохини, де поруч також є багато мальовничих озер, які планують об’єднати цією дорогою і дати нове життя навколишнім селам, що поступово занепадають.

Читайте також: Світязь – найбільш кримінальна локація в період літнього відпочинку

Сміття, пляжі, податки: Олександр Савченко навідався з інспекцією в Шацький район

Біля Люцимера разом із дорогою зроблять нову відпочинкову зону

«Повна вартість дороги складатиме  близько 400 мільйонів, а ми поки маємо п’яту частину коштів»,– каже Цьось про перший транш у сумі 75 мільйонів. 

Закінчити роботи планують уже впродовж наступних двох років, у цьому ж році сподіваються отримати від держави решту коштів на прокладання траси. 

Радник голови Волинської ОДА Валерій Криворог зазначив, що вже десь за місяць можна буде закладати капсулу під будівництво автошляху. 

Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко схвально відгукнувся про таку ініціативу.

Також один цікавий факт розповів місцевий житель. Він каже, що саме ця дорога колись була першим і основним шляхом доїзду до Шацька, а іноземних туристів навігатор і досі веде нею, як основною. Коли люди зупиняються біля озера Люцимер, яке поруч, то виникає питання, куди ж вони приїхали. Адже озеро і околиця зараз не в надто привабливому стані. Цим питанням місцева влада також вирішила зайнятися. 

2

3

2

2

 

 

Коментарі
15 Травня 2019, 04:59
То що за нова технологія, так і не зрозумів? 30% на 70%? Так це стара технологія!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024