13 травня в Шацьку: день народження святкує Леся Озимок

13 Травня 2019, 09:45
Леся Озимок 2168
Леся Озимок

Цитата дня: «Недостатньо тільки отримати знання; їх треба застосувати. Недостатньо тільки бажати; треба діяти», – Йоганн Вольфганг фон Гете.

Цей день в історії

1501 - Амеріго Веспуччі відправився в подорож на захід (під час подорожі він з'ясував, що Колумб відкрив новий континент).

1598 - Благословення Бориса Годунова на велику державу Московську.

1787 - Перший корабель з каторжниками відправився з Англії до Австралії.

1846 - США формально оголосили війну Мексиці. Перемігши в ній, американці анексували північну частину Мексики - Каліфорнію, Арізону, Нью-Мексико і Техас.

1871 - Ватикан включений до Італійського королівства, а суверенітет папи обмежено палацами Ватикану, римською лютеранською церквою і заміською папською резиденцією.

1927 - У Німеччині стався крах фінансового і економічного ринку («чорна п'ятниця»).

1991 - Корпорація «Apple» випустила в продаж «Macintosh System 7.0».

1992 - Верховна Рада України скасувала декларацію про незалежність Криму.

2003 - Шаоліньський монастир вперше сплатив податки. Монастир отримав гроші від однієї кінематографічної компанії - за використання своєї торгової марки. Це перший дохід монастиря після того, як настоятель вирішив взятися за захист інтелектуальної власності. 

Народились: 

1849 - Панас Мирний (справжнє ім'я Панас Якович Рудченко), український письменник («Хіба ревуть воли, як ясла повні?», «Лимерівна», «Гуляща»); 1986 - Олександр Рибак, норвезький співак, музикант, родом з Білорусії. Переможець Євробачення 2009, що набрав рекордну кількість балів - 387

Іменинники: Василь, Гнат (Ігнат), Єфрем, Клим (Климент), Максим (Максиміліан), Микита, Яків

Сьогодні день народження відзначає шачанка Озимок Леся ВасилівнаРайон.Шацьк вітає іменинницю і зичить сонця на щодень, радості від рідних та друзів та міцного здоров'я!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Порадили, які страви обов'язково треба скуштувати цього літа, відпочиваючи на Світязі

Оскільки 2018 рік став роком гастрономічного туризму та популярності «смачних» турів, до вашої уваги найбільш популярні страви місцевої кухні, які повинні скуштувати туристи відвідавши озероСвітязь, - пише Svityaz-centr.

1

Погода

Весь день у Шацьку буде хмарним. Удень піде дощ, проте незабаром він закінчиться. Ввечері опадів не очікується. Ткмпература +9 +19.

Народний прогноз погоди

13 травня відзначається день пам'яті апостола Якова Заведієва. Наші пращури спостерігали за вечором і ніччю на Якова: теплий вечір і зоряна ніч пророкували грозове і тепле урожайне літо. На погоже літо вказував і ясний схід сонця.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром