Шацьк: військово-спортивні змагання серед школярів присвятили героєві Сергію Мокренку

11 Травня 2019, 11:25
3580

В Шацьку вшанували пам'ять загиблого героя Сергія Мокренка проведенням військово-спортивних змагань.

8 травня у ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназія» смт Шацьк відбулись військово-спортивні змагання, присвячені вшануванню пам'яті Сергія Мокренка, на яких була присутня мама героя Любов Буз, учасники бойових дій, Лариса Демакова, головна спеціалістка гуманітарного відділу Шацької ОТГ, працівники  Шацького районного військового комісаріату на чолі з Юрієм Ярощуком, заступником військового комісара – начальником відділення комплектування Шацького РВК. Такі змагання вже вдруге проводяться у навчальному закладі.

Розпочались заходи з урочистої лінійки у подвір'ї школи з патріотичного танцю колективу «Первоцвіт» (художній керівник Валентина Демакова). Хвилиною мовчання вшанували учасники змагань пам'ять Сергія Мокренка, учня цієї школи, та поклали квіти до пам'ятної дошки Герою. Також учасників змагань привітав директор навчального закладу Валерій Михальчук. До речі, участь у спортивних заходах взяв учасник АТО Андрій Квач, колишній боєць легендарного волинського батальйону «Світязь» та неодноразовий гість шкільних заходів у Шацьку. 

Далі команди та їхні вболівальники рушили до селищного стадіону, де і відбулися самі змагання.

У змаганнях взяли участь чотири команди: три з ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. -гімназія» смт Шацьк і одна – з НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - дитячий садок» с. Мельники. Відбувались змагання з військового троєбор'я (біг, збір та розбір автомата Калашникова, влучання у ціль), метання гранати, орієнтування на місцевості, перетягування линви, підтягування на перекладині та історичний конкурс. 

Комусь із хлопців з легкістю вдавалися завдання конкурсів, комусь - важче. Не залишились осторонь і вболівальниці-дівчата: вони з азартом впоралися із завданням, яке не так легко чомусь вдавалося навіть деяким хлопця: вони з першої чи другої спроби поціливши у повітряні кульки з автомата!

В результаті місця розподілились таким чином:

І місце – команда 10 класу  «Січові стрільці» ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст - гімназія»  смт Шацьк

ІІ місце – команда 11 класів  «Козаки» ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст - гімназія»  смт Шацьк

ІІІ місце – команда «Запорожці» с. Мельники

IV місце – команда 10 класу  «Волинська Січ» ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст - гімназія»  смт Шацьк.

1

1

3

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

3

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39