8 травня в Шацьку: день народження відзначає Валентина Сивоха

08 Травня 2019, 09:40
Валентина Сивоха 2154
Валентина Сивоха

Цитата дня: «Або ви керуєте вашим днем, або день управляє вами», – Джим Рон.

Цей день в історії: 

1709 - російське військо зруйнувало Запорізьку Січ у відповідь на перехід запорожців на бік гетьмана Мазепи

1847 - англійський винахідник Роберт Томсон запатентував гумову камеру для коліс

1886 - доктор Джон Пембертон з Атланти вперше продав свій лікувальний еліксир. Цей засіб, що продавався через аптеку, користувався таким попитом, що через три роки його секретну формулу було продано за 2300 доларів - сьогодні його продають во всьому світу під назвою «Coca-Cola»

1933 - Махатма Ганді почав голодну забастовку проти британського панування в Індії

1976 - шведська группа «ABBA» втретє поднялась на першу сходинку британського хіт-параду з піснею «Fernando», яку утримувала протягом місяця

1984 - олімпійський комітет Радянського Союзу відмовився направляти команду спортсменів для участі в XXIII Олімпіаді в Лос-Анжелесі. Бойкот обгрунтовувася загрозами насилля по відношенню до радянських спортсменів, хоча насправді це була політична акція - відповідь за бойкот американцями Московської олімпіади 1980 року.

Народились: 

1975 - Енріке Іглесіас (Enrique Iglesias), іспанський співак, син Хуліо Іглесіаса; 1981 - Потапенко Олексій Андрійович, український музикант (Потап)

Іменинники: Василь, Марко (Марк, Маркіян), Ніка, Сергій

Сьогодні день народження відзначає шачанка Валентина Сивоха. Куми та друзі щиро вітають іменинницю і зичать усього найкращого в житті!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Спортсмени і депутат із Шацька взяли участь у Ковельському міжнародному пробігу

У міжнародному заході вперше взяли участь вихованці відділення легкої атлетики Шацької спортшколи та їхній тренер Віктор Пахалюк. Традиційно до міжнародного пробігу долучився Сергій Стаднік, в.о.директора Шацької ДЮСШ. Серед учасників змагань були також підприємець, депутат Шацької селищної ради Василь Печукта його донька Єва.

1

Погода 

Вечір буде у Шацьку ясним, як і ранок, але вдень очікується хмарність. Без опадів. Температура +7 +14.

Народний прогноз погоди

8 травня відзначається день пам'яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних». Якщо співочі птахи прилітають зграями - на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута - до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою - до негоди.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром