Шацьк: поліція притягнула до відповідальності батьків, які не виконують своїх обов'язків

15 Жовтня 2016, 22:00
1816

Шацьким відділенням поліції з 1 січня по 8 жовтня 2016 року до адмінвідповідальності за невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей, притягнуто 20 осіб.

Про це інформує Людмила Гринь, інспектор з ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції.

Наприклад, серед цих правопорушень виявлені такі факти: систематичне зловживання батьками алкогольних напоїв; незадовільні санітарно-побутові умови,в яких проживають діти; бездоглядність дітей, залишення останніх на тривалий проміжок часу без нагляду, елементарних засобів для проживання; відсутність необхідних умов навчання, що призвело до пропуску 24 повних навчальних днів в школі без поважних причин; перебування у п’яному стані батьків у дитячому садку та школі; перебування дітей з 22.00 до  6.00 години у розважальних закладах без принаймні одного з батьків. 

З метою запобігання таких вчинків Шацьке відділення поліції нагадує, що ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей тягне за собою попередження або накладення штрафу від 17 до 51 гривні.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, тягнуть за собою накладення штрафу від 34 до 68 гривень. Вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють, від 51 до 85 гривень. 

Вчинення неповнолітніми діянь, що містять ознаки злочину, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, що їх замінюють, від 170 до 340 гривень.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024