Шацькі свободівці взяли участь у Марші слави героїв

15 Жовтня 2016, 12:00
1681

Члени Шацької районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на чолі з головою Леонідом Цюп'яхом взяли участь у традиційному заході з нагоди чергової річниці створення Української Повстанської Армії, який відбувся в місті Київ.

14 жовтня в столичному парку імені Тараса Шевченка зібралося більше 20 тисяч партійців, прихильників "Свободи" та воїнів-свободівців з усієї України. В урочистому віче взяли участь лідер партії Олег Тягнибок. Перед присутніми виступили учасник війни на сході Юліан Матвійчук, ветеран УПА Теодор Дячун, голова Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь, голова ОУН Богдан Червак, командир "Легіону Свободи" Олег Куцин, народний депутат від "Свободи" Андрій Іллєнко.

-Нині маємо боротися, щоб українці просякли духом та ідеями УПА. Ідеї великої України мають домінувати у суспільстві. Світогляд борців за волю України має стати сьогоденням у суспільстві. Нині ми покажемо, що готові виходити на вулиці і боротися за своє право бути українцями на своїй землі, - наголосив під час виступу лідер партії Олег Тягнибок.

Після віче націоналісти сформували колону і рушили бульваром Шевченка, Хрещатиком до Михайлівської площі. Там шачани мали можливість послухати концерт українського гурту "Кому вниз", сфотографуватися з побратимами з Волинської обласної організацї ВО "Свобода". Також свободівці взяли автограф в Олега Тягнибока, який поставив підпис на українському прапорі з написом "Шацьк".



 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024