Магія осені на Шацьких озерах

14 Жовтня 2016, 15:08
2924

На сайті IGotoWorld.com опубліковано блог про подорож Волинню.

Не оминули увагою у блозі й Шацькі озера.

«Шацькі озера – якраз те, заради чого варто їхати на Волинь, навіть якщо живеш на іншому кінці України. Осінь тут особлива. Вода – тиха і прозора. Тільки качки покрикують часом. Тільки дерев'яні човни в очеретах стоять. Та риба хлюпається у воді. Є у них своя особлива магія.

Озера розкидані на значній відстані одне від одного – пішки від одного до іншого не дійдеш. Їх дуже багато: близько двох сотень. Навіть місцеві не скрізь побували. Так, корінна мешканка розповіла, що нещодавно з чоловіком відкрили для себе озеро з червоною водою, про яке ніколи не чули!

1

Так виглядає озеро Світязь – одне з найглибших в Україні. Воно величезне. На його березі знаходяться кілька сіл. Кажуть, у цьому році Світязь обмілів, як і інші озера – трохи висох через спеку.

Де зупинитися: якщо їхати на Волинь, то жити тільки біля озер. Я зупинялася на базі, розташованій на березі Світязя. Тут можете подивитися варіанти.

Як дістатися до озер: з різних міст Волині – Луцька, Володимира-Волинського, Ковеля, Любомля – в бік озер курсують автобуси. Влітку приватні перевізники організовують додаткові рейси. Озера є в Шацьку, селах Світязь, Згорани, Затишшя, Залісся та інших. Якщо хочете подивитися декілька озер і забратися у важкодоступні куточки, то зручніше користуватися власним транспортом.», - йдеться у розповіді.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром