Як у Шацькому районному суді карали нетверезих водіїв

03 Травня 2019, 13:30
2905

Минулого, 2018 року, волинські суди розглянули майже 2300 постанов про кермування в нетверезому стані. Оштрафували або позбавили водійських прав трохи більше півтори тисячі порушників. Загалом, це близько 67%.

Решті, можна вважати, пощастило. Збігли строки, поручився трудовий колектив, обмежились зауваженням, або взагалі не знайшли порушення.

Хто сформував таку статистику, – читайте в матеріалі «Сили правди», –. повідомляє Громадське.Волинь.

Протягом 2018-го найбільше справ про нетверезе водіння розглянули судді Степан Чишій (Любомльський районний суд) – 107, Борис Гамула (Камінь-Каширський районний суд) – 84 справи, Іван Сіліч (Рожищенський районний суд) – 80, Олександр Костюкевич (Ківерцівський районний суд) – 77 та Наталія Гладіч з Любешівського районного суду – 70 справ.

Перше місце у рейтингу суддів, які покарали найбільше нетверезих водіїв штрафом і позбавленням водійських прав поділили між собою одразу троє суддів: Ярослав Артиш, Андрій Олексюк з Луцького міськрайонного та Олег Павлусь з Любомльського районного суду. 100% постанов за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення завершились для порушників невтішно.

Друга і третя позиції – у Ковельського міськрайонного суду.

Суддя Ірина Логвинюк притягнула до передбаченої законом відповідальності майже 96,5% порушників. В абсолютних цифрах це 28 покаральних постанов з 29 розглянутих нею справ.

Тарас Наваляний оштрафував близько 96,4% любителів керувати автомобілем напідпитку – 53 постанови з 55-ти.

На четвертій і п’ятій сходинках – знову Луцький міськрайонний суд.

Суддя Лолітта Івасюта «покарала» 92,3% порушників, а її колега Василь Ковальчук – 90,9%.

У рейтингу м'якосердих фігурують чотири волинські суди: Шацький та Любешівський районні, Нововолинський міський і Луцький міськрайонний.

Очолює рейтинг голова Шацького районного суду Наталія Сушик. Торік вона розглянула лише три справи за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення і не покарала за законом жодного з водіїв. Інші шацькі судді Наталія Жевнєрова і Сергій Матвійчук розглянули відповідно 11 і 13 справ і притягнули винних до відповідальності.


 

20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром