2 травня в Шацьку: пригощають весну, щоб дала хороший врожай

02 Травня 2019, 09:35
1335 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Чим менше думаєш, тим більше у тебе однодумців».

Цей день в історії:

1611 — опубліковано першу офіційно санкціоновану англомовну версію Біблії — «Біблію короля Якова» (KJV, King James Version.)

1848 — у Львові створили першу українську політичну організацію — Головну Руську Раду.

1892 — в Києві запустили електричний трамвай, перший у Російській імперії.

1986 — перемігши Атлетіко (Мадрид)» 3:0, «Динамо (Київ)» завойовує Кубок Кубків 1985/86.

2011 — за твердженням адміністрації США, цієї ночі в ході таємної операції американського спецназу, проведеної в місті Абботтабад (Пакистан), був убитий Осама бен Ладен.

2014 — Протистояння в Одесі 2 травня 2014: внаслідок нападу проросійських активістів на проукраїнський марш та пожежі в одеському Будинку профспілок загинуло 48 людей.

Іменинники: Агафангел, Антонін, Георгій, Іван, Никифор, Пафнутій, Семен, Трифон, Феона, Христофор.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

 

Як живеться прикордонникам: фоторепортаж з відділу прикордонної служби «Грабове»

Повновода, з крутими вихилясами і зеленими берегами річка Західний Буг красива в цю весняну пору, коли прикордонники Шацького району святкують своє професійне свято. Військових, які несуть службу в відділі прикордонної служби «Грабове» Луцького загону, 30 квітня урочисто привітали з цієї нагоди керівники застави, голова Шацької РДА та запрошені гості.

1

Погода 2 травня

Не звернувши на ніч свою увагу, хмари вже з ранку виправлять цей недолік, та похмура погода буде триматися у Шацьку до самого вечора. Удень йтиме дрібний дощ, ввечері опадів не очікується. Температура +10...+17.

Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина.

 

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024