1 травня в Шацьку: якщо початок місяця теплий, то кінець буде холодний

01 Травня 2019, 09:30
2243 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Народ, що не усвідомлює значення рідної мови для свого вищого духовного життя і сам її покидає й відрікається, виконує над собою самовбивство». Шафраник.

Цей день в історії:

Міжнародний день праці.

1497 — Мученицькою смертю від татар загинув митрополит Київський Макарій. Нетлінні мощі святого покояться у Володимирському соборі.

1943 — Німецькі нацисти вчиняють масове вбивство 9000 євреїв з гетто в м. Бродах на Львівщині.

1948 — Проголошено створення Народно-Демократичної Республіки Корея (Північна Корея).

1954 — В Сеулі преподобний Мун заснував Церкву Об'єднання (Асоціація Святого Духа за об'єднання всесвітнього християнства). Сьогодні церква має послідовників більш, ніж у 150 країнах світу.

1960 — Під Свердловськом (нині — Єкатеринбург, Росія) ракетою збито американський розвідувальний літак «U-2», пілотований Френсісом Пауерсом.

1966 — студент Георгій Москаленко і робітник Віктор Кукса вночі встановили на даху головного корпусу Київського інституту народного господарства український національний прапор.

Народилися:

1945 — Василь Зінкевич, український співак, народний артист України.

Іменинники: Авксентій (Аксен), Акиндин, Антон, Віктор, Юхим, Зенон, Іван, Зотика (Ізот), Кесар, Кузьма, Север’ян, Фелікс.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьк: по 50 років Перемоги фотооб'єктив упіймав автохама

В об'єктив нашого читача Юрія потрапив автохам. Водій припаркував легкового автомобіля у пішохідній зоні селища Шацьк (вул. 50 років Перемоги), заблокувавши прохід перехожим, зокрема, відвідувачам магазину «Продукти».

Погода 1 травня

Незважаючи на ясну ніч, ранок у Шацьку - похмурий. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів. Температура +10...+16.

Народний прогноз погоди: 1 травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: «Сій моркву і буряк на Кузьму. У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов'язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в'яз, агруз, зеленіє чорна смородина.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром