29 квітня в Шацьку: сіяли капусту на розсаду

29 Квітня 2019, 09:30
1403 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Розумні люди адаптовуються до світу самостійно. Нерозумні ж намагають підстроїти світ під себе. Ось тому і весь прогрес залежить від нерозумних». Джордж Бернард Шоу

Цей день в історії: 

1648 - почалася битва під Жовтими Водами

1707 - окремий шотландський парламент було ліквідовано. Його депутати влилися до складу англійського парламенту. Заверилося об'єднання Англії та Шотландії в нову державу - Великобританію

1897 - англійський фізик Джозеф Томсон повідомив про відкриття електрона

1918 - на Хліборобському конгресі у Києві, при активній підтримці німецького командування, гетьманом України було обрано Павла Скоропадського

1945 - Гітлер і Єва Браун повінчалися напередодні загибелі.

1975 - Останні американські війська залишили В'єтнам.

1975 - У Донецьку введена в дію найглибша в СPСР шахта імені Скочинського.

1982 - Населення Китаю перевищило оцінку мільярд людей.

Іменини: 

1970 - Ума Турман, американська акторка («Кримінальне чтиво», «Вбити Білла» та багато інших); 1970 - Аґассі Андре, тенісист.

Іменинники: Ірина, Михайло, Павло

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

Працівники Шацького національного парку та учні очистили лісову криницю

Поблизу мальовничої екологічної стежки «Світязянка», знаходиться криниця, яка радувала й тамувала спрагу багатьох мандрівників. 
На жаль, є люди, які смітять на природі, а в декого навіть піднялась рука кинути сміття у саму криницю.Тому спільними зусиллями працівників Шацького НПП та екологічної бригади «Джерельце» Світязької школи було очищено криницю, оновлено зруб та прибрано від сміття територію навколо неї.

2

Погода 

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дощ із грозою, вранці - сильний дощ, який поступово слабшатиме і до вечора повністю припиниться. Температура повітря +12 +13.

Народний прогноз погоди

29 квітня відзначається день пам'яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіонії. У народі святу Ірину називали «Розрий берега», оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Вода підмиває береги. Також святу Ірину називали Розсадницею і у цей день сіяли капусту на розсаду. Наші пращури примітили: «Якщо ярки заграють і знову замерзнуть - чекай перешкоди на врожай».

Коментарі
29 Квітня 2019, 13:03
цитату дня переклав з російської робот?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024