Шацькі поліцейські просять пішоходів бути обережними на дорогах

26 Квітня 2019, 14:00
2824

По всій Україні з 1 квітня розпочалися профілактичні відпрацювання, щоб запобігти загибелі та травмуванню пішоходів на дорозі.

Щодня поліцейські в Україні фіксують сотні порушень правил дорожнього руху пішоходами та водіями. Нерідко такі порушення мають фатальні наслідки, однак більшість громадян не усвідомлюють усієї небезпеки, на яку себе наражають, - йдеться на сторінці Шацького відділення поліції у Facebook.

Метою профілактичних заходів під умовною назвою «Пішохід» є привчити пішоходів як учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, а саме переходити проїжджу частину лише у спеціально відведених для цього місцях з дотриманням правил особистої безпеки, а також нагадати водіям про надання переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах та регульованих перехрестях.

Що чекає усіх учасників дорожнього руху:

- посилена інформаційно-роз’яснювальна робота від патрульної поліції, аби підвищити рівень виховання суспільства у сфері безпеки дорожнього руху і власної відповідальності;

- особлива увага вихованню молодого покоління, операція «Пішохід» – це ще одна нагода нагадати дітям про найважливіше: ПДР, правила безпечної поведінки на дорозі та важливість наявності у пішохода світловідбиваючих елементів, флікерів).

Основні поради пішоходам, щоб на дорозі не трапилося біди: 

- необхідно переходити проїжджу частину лише у спеціально відведених для цього місцях;

- якщо ви в місті – переходити дорогу на зелений сигнал світлофора;

- не вибігати зненацька на дорогу;

- завчасно впевнитись у безпечності переходу, навіть якщо перед вами «зебра.»

Дотримуйтесь Правил дорожнього руху – бережіть життя !

Коментарі
26 Квітня 2019, 22:28
Попросіть водіїв щоб пропускали пішоходів на пішоходних периходах ато розїдуть і низаметять
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром