Шацьк: на сесії райради з'ясовували, хто має карати паліїв сухостою

24 Квітня 2019, 11:44
2089 Джерело: фото ілюстративне

На сесії районної ради порушили актуальну проблему спалювання сухостою і відповідальності паліїв за вчинене порушення.

18 квітня під головуванням Сергія Карпука, голови Шацької районної ради, відбулося засідання чергової 36-ї сесії. Депутатських запитів не було, тому обранці громади одразу приступили до розгляду питань порядку денного. 

Темою виступу Андрія Семенюка, начальника Шацького відділення поліції, став звіт про результати діяльності правоохоронної установи в 2018 році, які, в основному, стосувалися боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку. Андрій Михайлович не оминув увагою гостру проблему зумисного підпалу сухої трави, бо правоохоронці часто чують на свою адресу звинувачення у  бездіяльності щодо притягнення до відповідальності паліїв.

Так, депутат Анатолій Бубела зазначив, що з року в рік, весною, влітку і восени горить Положеве. В одного господаря спалахнули вулики. «Що робить поліція, щоб запобігти підпалам, яку роботу проводить з населенням?» –запитав обранець.

«В Кримінальному кодексі немає статті про покарання за підпал сухої рослинності. Притягати таких порушників до відповідальності – це  компетенція виключно екологічної інспекції, яка складає протоколи і направляє матеріали справ до суду. Проте щоб боротьба з паліями була дійсно ефективною, потрібні взаємодія і тісна співпраця між правоохоронцями, рятувальниками, екологами та представниками органів місцевого самоврядування. Також самі мешканці повинні діяти більш свідомо і повідомляти про підпали сільським головам», – повідомив начальник поліції.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром