Юнаки призовного віку не хочуть служити в армії

09 Жовтня 2016, 13:00
2051

На оперативній нараді, яка відбулася 5 жовтня під головуванням Сергія Сидорука, першого заступника голови Шацької районної державної адміністрації, говорили про стан виконання заходів, пов’язаних з призовом на військову службу за контрактом та про підготовку до призову на військову службу в Збройні сили України на території району.

З цього питання доповідав Василь Матвійчук, військовий комісар Шацького районного військового комісаріату. За його словами, планове завдання на військову службу за контрактом для Шацького райвійськкомату на ІІІ квартал 2016 року становило 14 чоловік. Станом на 30 вересня було призвано та зараховано до лав Збройних сил України 8 чоловік, що складає 57%.

На виконання Указу Президента щодо призову громадян України призовного віку на строкову військову службу до лав Збройних сил України, наказу військового комісара Шацького районного військового комісаріату «Про призов громадян 1989-1998 р.н. на строкову військову  службу у жовтні-листопаді 2016 року» був визначений термін проведення осіннього призову - з 3 жовтня по 30 листопада.

В ході підготовчих заходів до призову проводиться оповіщення призовників з метою уточнення облікових даних та проходження медичної військово-лікарської комісії на визначення придатності до військової служби.

В Шацькому райвійськкоматі, згідно з поданими списками, підлягають оповіщенню 233 чоловік. Планове завдання для Шацького комісаріату становить 12 чоловік.

Станом на 30 вересня оповіщено 75 осіб, але з цієї кількості до Шацького військкоматуприбуло 28 осіб (лише 4 пройшли медичне обстеження в Шацькій районній лікарні, 2 з них направлені на дообстеження у Волинську обласну лікарню).

Низький рівень явки призовників обумовлений тим, що в сільських та селищній радах спеціалісти, відповідальні за військовий облік, недостатньо активно займаються оповіщенням призовників. Потенційні призовники (20-27 років), зі слів відповідальних за військовий облік, знаходяться на заробітках за кордоном. Списки щодо розшуку призовників цієї категорії направлені до Шацького районного відділення поліції.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024