У Шацьку змагалися юні пожежні-рятувальники з п'яти районів

19 Квітня 2019, 16:00
2975

У Шацьку 17 квітня завершився  третій зональний етап 25-го Всеукраїнського Фестивалю дружин юних пожежних-рятувальників.

П’ять команд – переможці районних етапів з Ратнівського, Шацького, Старовижівського, Любомльського, Турійського районів змагалися за право зватися кращими знавцями пожежно-рятувальної справи, правил безпечної життєдіяльності, – йдеться на сайті Управління ДСНС у Волинській області.

Учасників Фестивалю привітали виконуюча обов’язків голови Шацької об’єднаної територіальної громади Людмила Цевух, начальник гуманітарного відділу Шацької ОТГ Анатолій Павлей, які гостино запрошували юних рятувальників приїздити ще до Шацька. Вітали також і багаторічні організатори фестивалю: заступник голови обласного Добровільного пожежного товариства Микола Кревський, а також  провідний фахівець освіти та науки Волинської ОДА  Неля Ващук, які висловили сподівання у наступному році побачити ще більше команд.

1

Під час конкурсу «Домашнього завдання» учасники демонстрували свої знання та здібності, використовуючи всі засоби – від відеороликів соціальної тематики до театральних міні-постановок.   

Загалом, головним у виступах усіх без винятку команд було одне: правила безпеки треба знати і пам'ятати, а у випадку лиха потрібно вміти самому знайти вихід із надзвичайної ситуації  та  відразу, не гаючи ні секунди, покликати на допомогу фахівців пожежно-рятувальної служби. Відеоролики соціального спрямування різної тематики, які самі придумували та власними силами знімали юні рятувальники,  вразили усіх без виключення членів журі. Діти підняли багато проблем: і  необережність у поводженні з вогнем громадян,  і навмисне спалювання ними ж сухої рослинності, і небезпечні знахідки минулих воєн, та навіть землетруси, паводки, глобальне потепління   - все не перелічити.

2

Таким же змістовним і цікавим був конкурс «Домашнє завдання». Ратнівські діти закликали цінувати кожну хвилину життя і для безпечного майбутнього робити так як вони, а шацька команда «101» своїми цікавим виступом не лише вразила, а навіть підняла зал.

2
Команда рятувальників з Ратнівського району
Команда рятувальників з Ратнівського району

2
Підмановська команда рятувальників
Підмановська команда рятувальників

Оригінальним був і виступ команди «Спалах» зі Старої Вижівки, особливим  та яскравим - команди «Жара» з Турійська, де дівчата вижили завдяки порадам працівників ДСНС. Та все ж абетка безпеки від любомльської команди, де А – аптечка, Б- безпека, В –відповідальність, Г- готовність, Е – екзамен у школі  пожежної безпеки, а також розповідь про рятувальників, у яких челендж – щоденна важка робота, флешмоб «Не заважай йому працювати – він рятує твоє життя!» та фінальна пісня «без ДСНС нам ніяк, без неї просто не треба!»  вирішили  долю зонального етапу.

2
Команда зі Старої Вижівки
Команда зі Старої Вижівки

1
Команда із Турійського району
Команда із Турійського району

У підсумку перемогу здобула команда – із села Згорани Любомльського району, яка боротиметься за першість на обласному етапі Фестивалю.

2
Команда Любомльського району
Команда Любомльського району

2

2

1

2

2

3

1

2

1

2

2

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024