Відома волинянка розповіла, чому підтримує Петра Порошенка

19 Квітня 2019, 13:51
Майя Москвич 1854
Майя Москвич

Волинянка Майя Москвич, володарка «золота» «Ігор Нескорених» розповіла, чому підтримує чинного Президента.

Про це вона написала на власній сторінці у Facebook.

Майя воювала на сході України протягом трьох років у складі кількох батальйонів. У 2014 році пішла добровольцем в АТО у складі батальйону Національної гвардії імені генерала Сергія Кульчицького. Згодом служила в розвідувальному батальйоні «Гарпун».

Подаємо текст без змін.

Я підтримую Порошенка. І причому не тому що обираю менше з двох зол, чи краще з того що є. Я реально його підтримую як Президента на наступний строк і мені абсолютно не соромно написати про свою підтримку не завуальовано а конкретно, з прізвищем.

Я зараз підтримую Порошенка не тому що він хороший чи подобається мені як людина або ж обожнюю чи захоплююся ним. Я взагалі його не знаю. Просто я ще за 5 років до Майдану займалась громадською діяльністю і буди членом ГО Національний Альянс працювала над популяризацією української мови, культури і історичної правди. Ми підпільно пиляли пам’ятники леніну, проводили військово-патріотичні табори і звісно несли тезу що наш ворог Росія і треба звільнятися від її опіки. І так вже склалося що зараз саме Порошенко як Президент поставив в пріоритеті саме ті речі за які я власне і боролася всі ті роки. І не просто поставив - а слідував ним!

Я не голосувала за Порошенка в 2014-му. Тоді я пішла добровольцем на війну і мені було байдуже на політику. Порошенко в той час був для мене ніким. Черговим політиком якого обрала більшість у першому турі тільки щоб Україна мала президента, бо ж війна, а влади не було. Я уявлення не маю які надії на нього покладали ті хто за нього голосував тоді, бо я свій голос віддала за Яроша. Але коли я вже повернулась зі служби в кінці 2017-го, я відчула що повернулась в Україну. Більш українську Україну ніж вона була до цього.

Я була на параді до Дня Незалежності в Києві в 2018-му і коли українські танки їхали під «Зродились ми великої години...», коли Слава Україні - Героям слава офіційно винукувало наше військо, а Президент говорив так, наче виступав на з’їзді націоналістів – в були сльози щастя на очах! В 2008 році ми мріяли про це – і вже в 2018-му це стало реальністю! Всього лиш 10 років боротьби! Я не могла в це повірити! Все що я робила було не даремно! І лиш тоді я вперше подумала що Президент якого обрали люди норм. Але разом з тим відчула прикрість, бо знала що те що він говорить не всі зрозуміють.

А потім для Української церкви здобули автокефалію. Я дуже щиро цьому раділа і подумала тоді що нарешті Україна має нормального Президента! Більше того, українці вперше мають президента кращого за них же самих!

Армія. Мова. Віра. Геть від Москви – гасла президентської кампанії на фіоні тарифів, миру, нового курсу такі наче сам Бандера зібрався йти до влади. Можливо й тому такий низький відсоток взяв Кошулинськтй бо вперше в історії Укаїни Президент йшов з націоналістичними тезами, говорив про речі справді важливі для формування Нації. Те що й ці тези не сприйняла більшість - це очікувано.

Я підтримую Порошенка тому що він декларує цінності які для мене є важливими. Навіть якщо все це політтехнології і продумані ходи. Ці ходи мені подобаються, бо вони підкріплені діями і ці дії на користь України. А це головне.

В мене є трохи друзів, побратимів та навіть родичів котрі підтримують Зе. І перш ніж щось написати я спілкувалась з ними. І в якийсь момент навіть думала їхніми фантазіями на тему що може Зе дійсно вдасться зламати систему і подолати корупцію... але потім просто подивилась на факти чи відсутність фактів і подумала своєю головою.

Мені не потрібно щоб Президент зробив, щоб мені було добре чи краще жити. Те як я буду жити, залежить в першу чергу від мене самої. Але я хочу щоб Україна була і вона була українською.

Я підтримую Порошенка тому що переживаю за Україну і вважаю його цілком нормальним Президентом для нашої держави за даних обставин і в цей історичний час.

Звісно не все добре, і можливо мої вимоги до влади надто низькі, але я вже не займаюсь громадською діяльністю і політикою. Що я буду писати про корупцію, що треба довбти владу і т.д., якщо все що я робою в цьому напрямку це підтримую тих хто зараз активний і інколи перепрошую якісь тези. Але я не хочу щоб все за що я боролась колись – зійшло нанівець.

Кожному своє. Мій пріоритет – незалежна Україна. Мені прийнятний навіть повільний рух України, головне що в правильному напрямку.  Як на мене то все просто і очевидно. Ви теж добре подумайте чи готові ризикнути всім що вже є. І заради чого ризик. І чи готові нести відповідальність за власний вибір.

Коментарі
19 Квітня 2019, 18:10
Замість бандерівця по <br/>буде житобандерівець зе?
19 Квітня 2019, 18:36
І чим вона &quot;відома&quot; оця волинянка??? мало ще пожила щоб відомою стати.... Паращенку вона любить...
20 Квітня 2019, 00:11
Якби ти, наркомане, мав у голові трохи сірої речовини, то знав би, хто така Майя Москвич. Вона активна учасниця Революції Гідності, вона боронила Майдан, ТРИ (!!!) роки воювала в АТО. Представляла Україну на &quot;Іграх нескорених&quot; в Австралії, де завоювала золото. <br/> Краще би нічого не писало, як отак ганьбитися. Зе-електорат -- цим усе сказано.
20 Квітня 2019, 02:01
Всі ви добриї як спите вночі
20 Квітня 2019, 11:09
Вона в нас у луцьку добре відома своїми прибамбасами
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024