Дует «Колорит» із Шацька – призер міжнародного конкурсу в Білорусі

18 Квітня 2019, 13:30
Дует «Колорит» із Шацька – призер міжнародного конкурсу в Білорусі 3709
Дует «Колорит» із Шацька – призер міжнародного конкурсу в Білорусі

Колектив Шацького районного Будинку культури «Колорит» (директорка Валентина Ханзерук), учасниками якого є Максим Веремчук і Світлана Постернак, взяв участь у міжнародному конкурсі дуетів «Пісні, які нас об’єднують», що відбувся 12 квітня в м. Мінськ (Республіка Білорусь).

На яскравий творчий захід, який проводиться щорічно до дня заснування Мінського тракторного заводу, прибули співаки з 13 країн світу. Шацький «Колорит»,  який представляв Україну,  виконав за умовами конкурсу дві пісні: «Вийду я» – українською мовою та «Гісторыя майго жыцця» –  білоруською. Остання композиція відома усім  з Євробачення-2017 – саме їй і білоруському гурту «Naviband» українське журі дало два роки тому максимальний бал.

Перед початком виступу «Колориту» на великому екрані з’явилися краєвиди Волині і зазвучала однойменна пісня. Під звуки мелодії Максим Веремчук і Світлана Постернак розповіли глядачам і журі про себе, власну творчість і любов до пісні. У виконання творів вклали всю свою майстерність і талант. Потужні голоси співаків з перших же нот завоювали серця шанувальників пісні і викликали шквал оплесків.

Журі високо оцінило виступ українського дуету і на церемонії нагородження вручило йому диплом за зайняте третє місце, приз «Бронзова ліра» і брошуру конкурсу з фотографіями всіх учасників. Наступний день конкурсу запам’ятався шачанам цікавими культурними подіями і екскурсією містом.

«Вразив масштаб заходу, високий рівень організації, теплий прийом учасників. Було невелике хвилювання, адже ми вперше виконували пісню білоруською мовою перед такою аудиторією. Проте багато репетицій і тривала підготовка взяли верх над переживанням, і ми зробили все можливе, щоб перемогти!» – розповідає про конкурс учасниця дуету Світлана.

Готувалися до міжнародного заходу, справді, дуже довго і наполегливо – наголошує Валентина Ханзерук, директорка Шацького РБК. А почалося все ще влітку минулого року. Одна з організаторів конкурсу в Мінську відпочивала на Шацьких озерах і поскаржилася, що учасники з України в останній момент відмовилися брати  в ньому участь. Валентина Віталіївна запропонувала їй послухати, як співають Світлана і Максим. Та була в захваті! Відтоді в Шацьку розпочали кропітку роботу з підготовки документів, пошуку пісень, їх запису на студії, створення відеоролика про Волинь та прес-релізу з інформацією про дует. Все встигли зробити вчасно. Як зазначила директорка РБК, вона жодної миті не сумнівалася, що її мега-талановиті співаки завоюють призове місце на престижному конкурсі.

Організатори поїздки вдячні за підтримку Шацькому і Любомльському відділам культури, за фінансову допомогу – підприємцю Петрові Нестеруку, власнику маєтку «Nester House».

3

3

2

2

2

3


 

Мирослава ЦЮП’ЯХ

Коментарі
18 Квітня 2019, 23:17
Скажіть а чиї то діти
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024