18 квітня в Шацьку: приходить справжнє тепло

18 Квітня 2019, 09:25
Озеро Світязь 1896
Озеро Світязь

Цитата дня: «Якщо у вашому під'їзді живе одна проститутка, то це не підстава весь будинок називати борделем!» Сергій Притула

Цей день в історії: 

Сьогодні - Міжнародний день пам'ятників та історичних місць. Відзначимо, що у квітні місяці 1992 року рішенням виконкому обласної ради №76 комплекс садиби Гутовського у с. Піща віднесений до пам'яток архітектури місцевого значення.

1521 - Лютер Мартін відмовився відректися від своїх поглядів.

1648 - Богдан Хмельницький прибув у Запорізьку Січ із закликом до антипольського повстання.

1846 - Американець Роял Гаусс запатентував телеграфний апарат.

1902 - Данія стала першою країною, у якій відбитки пальців стали використовуватися для встановлення особи злочинців.

1934 - американець Кентрелл відкрив першу пральню-автомат у містечку Форт-Ворт штату Техас.

1946 - У зв'язку зі створенням ООН у Женеві оголошено про розпуск Ліги Націй.

1966 - Відбулася перша телетрансляція в кольорі церемонії вручення нагород Американської кіноакадемії.

1995 - Київська міська рада прийняла рішення про повернення древнього герба міста Києва із зображенням Архангела Михаїла.

2008 - групі дослідників з університету Манчестера (University of Manchester) на чолі з Костянтином Новосьоловим вдалось створити найменший в світі одноелектронний транзистор, сконструйований на основі графенових наноплівок 

Народились: 

1897 - Крушельницький Мар'ян Михайлович, видатний український актор, режисер; 1947 - Вудс Джеймс, американський актор, його ми бачили у стрічках «Казино» та «Фахівець»; 1979 - Ентоні Девідсон, британський автогонщик, пілот Формули-1.

Іменини: Олексій, Георгій, Марк, Микола, Семен, Федора

Сьогодні день народження відзначає підприємиця з Шацька, власниця перукарні «Вікторія» Валентина Процик. Район.Шацьк вітає іменинницю і бажає благополуччя, радості на щодень

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

У Шацьку реорганізують районну лікарню в некомерційне підприємство

На сесії районної ради депутати надали згоду на виведення медичних закладів первинної ланки, що знаходяться на території Шацького району, зі складу КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів».

Погода 

Небо затягнеться хмарами у середині дня, та погода у Шацьку буде похмурою до самого вечора. Без опадів. Температура +8 +17.

Народний прогноз погоди

18 квітня вшановується пам'ять святого мученика Феодула, читця. У народі святого називали Федул Вітренник: «Прийшов Федул - тепляк подув». Якщо у цей день була негода, то говорили: «Федул губи надув». До цього часу ще ймовірні морози, але після Федула влада зими вже втрачена на довгий час. У цей день приходить перше справжнє тепло і прокидаються цвіркуни.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024