Обласна рада гальмує будівництво Піщанської амбулаторії та стадіону в Шацькій школі-гімназії

17 Квітня 2019, 14:15
1933

Через непроведення засідання сесії Волинської обласної ради, рішенням якої необхідно розподілити кошти, в області не можуть здійснити оплату підрядникам за виконані роботи та рухатися далі.

Про це стало відомо під час наради у голови облдержадміністрації, що відбулася 16 квітня. Основні питання, що обговорили – бюджетні, - йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

Зокрема, йшлося про цільові кошти, що надходять із Державного бюджету, але у роботу «відпускаються» рішенням сесії. Мова – про розподіл коштів, спрямованих на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт соціальних об’єктів: 

- із Державного фонду регіонального розвитку, 

- із субвенції на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості (ініціатива Президента України) для будівництва амбулаторій ЗМСП, 

- із субвенції місцевим бюджетам на реформування регіональної системи охорони здоров’я для здійснення заходів спільного із Міжнародним банком

проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»,

- із субвенції на будівництво футбольних полів із штучним покриттям в регіонах,

- із субвенції на будівництво доріг місцевого значення, комунальної власності (491,1 млн грн передбачено на 2019 рік).

Як повідомив заступник директора департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Віктор Довгополюк, практично на усіх об’єктах укладені договори з підрядними організаціями та тривають роботи. Більше того, будівельна готовність деяких перехідних об’єктів з ДФРР складає від 20 до 70 %.

«У зв’язку із тим, що досі не відбулася сесія, ми не можемо розрахуватися і підтягнути фінансування», - зауважив Віктор Довгополюк.

До слова, остання сесія в області була в грудні минулого року. У першому кварталі поточного року, як цього передбачає закон, засідання не відбулося.

Державний фонд регіонального розвитку

Загалом, якщо говорити про ДФРР, то у 2019-му для Волинської області передбачено 236,5 млн грн. Та ці кошти складаються із двох частин: одна – на перехідні з минулого року об’єкти, друга – на нові. Цьогоріч на Волині є 17 перехідних об’єктів з передбаченим фінансуванням у 197,7 млн грн. До цього переліку потрапило12 загальноосвітніх шкіл, 3 дитячих садочки, приміщення для проживання одиноких непрацездатних громадян у с.Гуща Любомльського району та придбання томографу для Ратнівської ЦРЛ.

Аналогічна ситуація склалася із субвенцією на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості (ініціатива Президента України) для будівництва амбулаторій ЗМСП. Передбачено на це у бюджеті для Волинської області 181,2 мільйона грн та 38,1 мільйона грн. у 2019-му. Загальна сума – 219,3 мільйона грн.

Нині в ОДА сформований перелік будівництва, який розглянутий та погоджений на комісії Мінрегіону. Складається із 15 амбулаторій на суму 86,7 мільйона грн.

Слід зауважити, що для будівництва дев'яти амбулаторій вже розроблена проектно-кошторисна документація, проведені тендерні процедури, визначено підрядникі та ведуться будівельні роботи. Для прикладу, будівництво амбулаторії у с.Піща Шацького району розпочали ще у грудні 2018-го року.
Ще по шести розроблена проектно-кошторисна документація, яка знаходиться на експертизі.

«У зв’язку із не проведенням сесії обласної ради та не розподіленням залишків коштів субвенцій унеможливлено здійснення проплат підрядникам за виконані роботи. Хоча напрацювань вже є на понад 20 мільйонів гривень», - відзначив Віктор Довгополюк.

Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України

На виконання постанови Кабміну і на підставі розробленої органами місцевого самоврядування проектно-кошторисної документації укладено договори з підрядними організаціями на облаштування футбольних полів зі штучним покриттям в селах Дубове, Липини, Павлівка, селищі Щацьк, місті Горохові та перераховано аванс в сумі 3,7 мільйона гривень, що становить 50% від договірної ціни. На сьогодні завершуються роботи щодо забезпечення співфінансування з місцевих бюджетів в розмірі 50%.

Коментарі
18 Квітня 2019, 12:14
То не рада ,а Савченко гальмує,як завжди
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024