Оприлюднили прізвища неповнолітніх контрабандистів із Шацького району

04 Жовтня 2016, 12:06
1804

Провести виховні бесіди з неповнолітніми волинянами, яких затримали при спробі контрабанди тютюнових виробів у Польщу, закликають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 3 жовтня, - повідомляє ІА «Волинські новини».

Як повідомив голова ОДА Володимир Гунчик, регулярно до нього надходять листи від державної прикордонної служби щодо постійного порушення кордону між Україною і Польщею та Україною і Білоруссю в частині задіяння неповнолітніх для перенесення чи перевезення контрабанди. Так, посадовець зачитав лист Луцького прикордонного загону від 28 вересня, у якому йдеться про те, що шість неповнолітніх та двоє малолітніх громадян здійснили перетин кордону в напрямку Дорогуську з метою переміщення пакунків тютюнових виробів. Виявлені громадяни – мешканці Любомля, Шацького та Турійського районів Віктор Шлаба, Роман Коцура, Павло Мазурук, Вадим Кондратюк, Віталій Дубина, Олександр Данилюк, Максим Сауляк та Андрій Данилюк.

Голова ОДА зауважив, що подібні листи надходять десятками щотижня, тож він хотів би, щоб у родини цих неповнолітніх завітали педагоги, представники місцевої влади, щоб вони побували у школах, провели розмови з батьками. Посадовець вважає, що дітей хтось провокує на адміністративні правопорушення, а системні адмінправопорушення автоматично перетворюються в кримінальні провадження.

З його слів, він не хотів би, щоб діти 2000 року народження підпадали під кримінал, адже за ними, мовляв, стоять дорослі, які підбурюють дітей, знаючи, що стосовно неповнолітніх буде зафіксовано лише адміністративне правопорушення. Він зазначив, що хоче почути звіт голів РДА та міських і селищних голів щодо вжитих заходів, профілактичних бесід, зустрічей по факт, озвученому в листі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024