Шачани розповіли, за кого і чому голосуватимуть на виборах президента

15 Квітня 2019, 17:50
4652 Джерело: фото ілюстративне

Сьогодні Україна опинилася перед важким вибором: кого обрати на пост глави держави, котрий наступні 5 років буде системно впроваджувати реформи, спрямовані на розвиток країни як суверенної, незалежної європейської держави, бути головнокомандувачем, зупинить російського агресора на сході та зробить для країни справжній «ривок у майбутнє».

Кого обиратимуть на пост президента шачани та чому саме за цього кандидата будуть голосувати?

Світлана Гошовська, начальниця відділу ЦНАП Шацької РДА:

– Однозначно, свій голос на виборах віддам діючому главі держави Петру Порошенку. Це європейський вибір. Ми – українці, повинні зберегти свою мову,  державність та мати свою помісну православну церкву, незалежну від російської.

Бачимо, що і в районі багато що змінилося за останні роки, як розбудовується край та скільки коштів виділяє для цього держава. Наші люди мають вибір: чи їхати в Польщу на заробітки, чи будувати європейську державу тут.

Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління»:

– Якщо обирати між Петром Порошенком та Володимиром Зеленським, то я однозначно не бачу на посту президента останнього. За своєї каденції Петру Порошенку вдалося значно підняти армію (якщо порівняти її стан з тим, що було у 2013-2014 роках, коли наших солдат фактично утримували волонтери, і тепер, коли нашим воїнам та контрактникам дали гідну зарплату, соціальне забезпечення). Йому вдалося зупинити російського агресора на сході, розпочати впровадження такої важливої реформи, як децентралізація, завдяки йому українська церква отримала Томос про автокефалію. Україну знають і шанують у світі. Це ті речі, завдяки яким і має бути незалежна українська держава.

Валерій Сиротюк, пенсіонер органів внутрішніх справ:

– Я хочу, щоб Україна залишилася незалежною державою, а не перейшла під патронат Росії. В останні роки в державі намітилась певна стабільність, тому буду голосувати на виборах за Петра Порошенка. У передвиборчій програмі його опонента я не побачив розвитку країни, але там чітко простежуються його артистичні здібності та підпорядкування команді олігархів, які його підтримують. Країною повинні керувати українці, а обравши Зеленського, матимемо віртуального президента.

Раїса Гурко, пенсіонерка, колишня вчителька Шацької школи:

– Незважаючи на всі свої недоліки, Петро Порошенко зробив для нашої держави найбільше за всіх попередніх керівників незалежної України. Зізнаюся, на минулих виборах я за нього не голосувала. Проте зараз, проаналізувавши всі ті справи чинного президента, які стосуються зовнішньої політики, жорсткої протидії путінській Росії, самоідентифікації українців у світі, низки реформ всередині країни, розвитку української мови і культури, я віддаю свій голос саме за Петра Порошенка. По-перше, ми маємо безвіз (українці можуть вільно їздити в Європу), по-друге, відновлена в правах Православна Церква України, по-третє, відбулась декомунізація: перейменовано вулиці, скинуті з п’єдесталів комуністичні ідоли, заборонена комуністична партія; по-четверте, частіше зазвучала рідна мова й українська пісня, відроджується вітчизняне кіно… А ще в країні не просто вдалося відродити армію, а перетворити Збройні сили України на одну з найбільш ефективних армій у Європі. Позитив ще й у тому, що взято курс до НАТО, до Європи, як вимагав революційний Майдан. 

Іван Гінчук, виконуючий обов’язки старости Прип’ятського старостинського округу Шацької ОТГ:

– На цих виборах у другому турі підтримаю Петра Порошенка. Найперше, що вдалося йому впровадити, це реформу децентралізації. Бачимо, наскільки збільшився бюджет громади і які зрушення розпочалися тут, на місцях. Другим визначним досягненням, на мою думку, є надання Томосу українській церкві. Окрім того, сьогодні бачимо тісні міжнародні зв'язки з європейськими країнами, іншими країнами світу, і до багатьох з цих країн наші люди можуть їхати без віз, що також є одним з позитивних досягнень Порошенка.

Тетяна Сидорук, вчителька української мови та літератури ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк:

– Чому я буду голосувати за Петра Порошенка? Тому що за роки його президентства в Україні з отих «рештків», які мали у 2014 році, постала дієздатна армія, котра п'ятий рік стримує російського загарбника. Патріотичний підйом у свідомості українців зміцнів, усе більше у великих містах, у засобах масової інформації чуємо українську мову. Зараз можемо побачити, як наші талановиті діти потрохи повертаються працювати в Україну. Це теж ознака стабільності.

Запровадження безвізу свідчить про довіру світової громадськості до нас, українців. Те цеж завдяки зусиллям Петра Порошенка. Ще 30 років тому ми жили в країні, де навіть у мирний час, де не було війни, по 9 місяців не виплачувалась заробітна плата. Зараз,  коли Україна втягнута у війну, зарплати та пенсії виплачують вчасно. Тобто усі свої зобов'язання держава виконує, не зважаючи на війну. Необхідно продовжувати впровадження тих реформ, які розпочалися в освіті, медицині. Реформа місцевого самоврядування дала вже свої перші позитивні результати. Це ми бачимо з того, як змінюються наші школи, селище, наш курортний край.

Якщо проаналізувати, який шалений натиск компромату, точніше, політичного бруду, образ виливається на Порошенка з боку агрессора Росії, то переконуюсь ще раз: віддати голос за Петра Олексійовича – єдино правильний вибір. Як на переправі не міняють коней, так і міняти президента у країні, де йде війна, принаймні, необачно.

До того ж Володимир Зеленський не розкриває своєї програми дій: крім загальних фраз, які можна трактувати двояко. Незрозуміло, на яку команду управлінців він опиратиметься, які кроки він робитиме на посту президента. Це та темна конячка, на яку, як на мене, ставити ризиковано, особливо у часи воєнного лихоліття.

Спілкуючись із нашими воїнами-земляками, часо запитую, за кого голосувати. У відповідь чую: за нашого президента Петра Порошенка.

Микола Кузьмич, колишній підприємець, пенсіонер:

– У першому турі виборів українці мали достатньо кандидатів,  з кого обирати. Та у другому турі я буду голосувати за Петра Порошенка. Він, хто б що не казав, за свою каденцію багато зробив для України. Мені доводиться часто бувати за кордоном і порівнювати, як в останні роки змінилося ставлення європейців до нас. Раніше Україну знали тільки за назвою столиці та братами Кличками. Тепер наша держава має гідне місце серед інших країн Євросоюзу та світу.

Так, Порошенко не ідеальний президент, але він усі сили кинув на зміцення української армії, дав гідну зарплату військовослужбовцям та контрактникам, аби вони відстоювали її цілісність у війні з Росією. Він – один з найкращих міжнародних аналітиків, це єдиний кандидат, якому можна довірити управління державою у теперішній ситуації. Порошенко – ворог номер один у Путіна. А це щось таки й означає.

Звісно, що нашій владі є над чим працювати: треба забезпечити виконання прийнятих законів, побороти корупцію, вивести з тіні податки та прихований бізнес. Наші люди заздрять європейцям, їхньому рівню життя, натомість ми повинні розуміти, що воно не далось їм так легко: лише через реформи, важку працю та кардинальні зміни. Коли ж оберемо Володимира Зеленського, можемо попрощатися з українською мовою, з незалежною від Москви церквою та узагалі державністю. 

Коментарі
15 Квітня 2019, 21:01
Еліта. Приємно читати
15 Квітня 2019, 22:18
Ха-ха-ха! <br/>Цікаво, чому ж у першому турі за нього віддали свої голоси тільки близько 20%. Чи це маніпуляція інтернет - видання?
15 Квітня 2019, 23:14
Звичайно, за порошенка (з малої літери спеціально) будуть голосувати вище зазначені шачани. Два начальника на державних посадах які бояться за свої крісла, заступник директора школи - пенсіонерка, колишній міліціонер. Ні, Коваль буде підтримувати публічно когось іншого. Він не хоче піти з роботи. Так і інші. До 21 квітня ше в президента час є на кадрові зміни))) Інше питання чому ж тоді результати виборів протилежні? Опитування вони зробили. І сміх і гріх. Політична заказуха
15 Квітня 2019, 23:24
За Порошенка! Тільки за нього. Молодці!
16 Квітня 2019, 00:00
До чого тут залякування? Тут серце кров'ю обливається від того, що ви робите, фанати клоуна і україноненависника Зеленського. Ви державу віддаєте Путіну - просто так, бо вам погано живеться!!! Голосуєте за порожнє місце, яке ховається від людей і записує свої придуркуваті ролики.
16 Квітня 2019, 00:09
Згоден з сміх і гріх повністю. До порохоботів маю 3 простих питання:<br/>1. Де долар по 10 грн?<br/>2. Де війна не дні а години?<br/>3. Де заробітна плата хлопцям в АТО 1000 грн в день і страхування їх життя на 1 млн. грн?
16 Квітня 2019, 00:20
Прийде Зеленський і зробить вам і долар по 10, і зарплату по 100 тисяч, і ковбасу по 2.20. Ще й війну із світовим агресором закінчить: &quot;Нада проста перестать стрєлять&quot;. Зніміть рожеві окуляри, мрійники! Ви що разом із Зе літаєте віртуальним світом? Просніться, люди! Зробіть це зараз, бо пробудження через півроку може бути страшним.
16 Квітня 2019, 00:22
Через тиждень &quot;буде&quot;. Зе зробить... Наївні , чекайте...
16 Квітня 2019, 00:26
В сраци те йолопе
16 Квітня 2019, 00:30
До виборця. Які 1000 грн заробітної плати ??? Яке страхування життя на 1млн.??? За що ж тоді йому нещасному утримувати віллу в Іспанії , за що відпочивати на Мальдівах ,то й в офшор непогано щось заникати. (Денег нет но вы держытесь) Нічого не нагадує ?
16 Квітня 2019, 00:39
у страха очі великі , не бійтеся люди чогось нового , краще зробити і жаліти чим потім шкодувати що дали людині ще один шанс . І на рахунок безвізу не такий він і солодкий з всіма підтверджуючими документами які потрібно показати дядечкам на границі , говорити можна багато ,але воно не відповідає дійсності .
16 Квітня 2019, 00:47
Бюджетні проститутки і запроданці
16 Квітня 2019, 00:49
&lt;p&gt;Для кого було це опитування? Чому не запитали молодь закого вони віддать свій голос?&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
16 Квітня 2019, 00:50
Офігєть які патріоти а де ви були у першому турі і чим думали,клоуни
16 Квітня 2019, 00:53
Ну да, давайте, люди, один раз здамо Україну Путіну. Побачимо, що з нею буде. Виживе чи не виживе? Безвіз не такий. Армія не така. Церква не така. Мова - нафіг треба. Давайте перекреслимо всі напрацювання за 5 років, давайте зробимо російську мову другою державною, повернемо комуністів, приведемо до влади ригів. А какая разніца???
16 Квітня 2019, 01:13
Вся еліта нації, всі моральні авторитети України ВОЛАЮТЬ до вас, Зеботи. Не чуєте нас, бюджетників? Не маєте свого розуму? То послухайте тих, кого називають мозком держави. Вони вже захлинаються від крику, щоб тільки ви їх почули і перестали розпинати Україну. Але ви глухі і сліпі.
16 Квітня 2019, 01:33
Як прийде Зе то пляж в СВітязі стане пляжом для людей, а не для тих сраних порохівстких маріонєток-дуполизів!
16 Квітня 2019, 01:54
Розуму. Ше 5 років дайте Пороху, то Світязь тільки на картинках буде бачити. Не говорю про саму Україну.!!!!
16 Квітня 2019, 01:56
Нє ну якщо такі авторітєти за кандидата, то я думаю однозначно що кожен зробить правильний вибір 21 квітня. <br/>Король помер, хай живе король!
16 Квітня 2019, 02:03
за ними потрібно наблюдати як швидко ці люди шапки змінють колись були за яника потім за петю дальш і за зелю будуть то ходячі хамелиони казав мій дід колись що ті люди які говорять про патріотизм про державу перші будуть хлібом і сіллю зустрічати загарбників таке вже колись було .. тільки не розумію навіщо взагалі ці статті вони ні нащо не впливають уже в 3 рази зеленський випереджає тут і дураку зрозуміло хто стане наступним призидентом якщо вибори пройдуть і наш гарант їх не зірве. я вже рік назад говорив в Петра два варіанта або його посадять або пристрелять другого не дано і тут маніпулацій не потрібно робити напевно все ж таки гарант винний ну не може 70% населленя бути винним чи малоросами чи взагалі агентами кремля з повагою потрібно ставитись до односельчан які голосують інакше всі мають право вибора і зеленський це такий майдан для пороха тільки не на вулиці з покришками а у дільниці з ручками .
16 Квітня 2019, 02:17
Убогі люди а як же тотальне розкрадання грошей,а як же тотальна корупція ,а як же мільйонні зарплати своїм,а як же бізнес на крові,ви дійсно шлюхи продажні.
16 Квітня 2019, 03:04
Об&quot;єктивність зашкварює . Які всі порослі мохом і пліснявою.Порох все підімяв під себе , якби не майдан, він би був гірший за януковича-- розумніший , хитріший, жадібніший... за 5 років при ньому капець.
16 Квітня 2019, 11:24
У самому заголовку є ствердження, яке має пропоганду і брехливе. Всім відомо, як голосували шачани. https://shatsk.rayon.in.ua/news/137600-pershi-rezultati-viboriv-za-kogo-progolosuvali-v-shatskomu-raioni<br/>І чому це вони передумають? Де відрубані руки!!?
16 Квітня 2019, 12:41
У вас тепер є свій кон чен ий. Тіпа бох.
16 Квітня 2019, 14:29
Дякуємо Петру за пенсію 1570 гривень вже п`ять років
16 Квітня 2019, 14:41
Ну-ну,хай голосують. Дістали вже,при любій владі пристосуються і всім дифірамби співають!
16 Квітня 2019, 15:28
А де ще 22 коментарі, які були додані читачами?
16 Квітня 2019, 16:28
&lt;p&gt;В Піщі фундамент амбулаторії заливали в мороз а як тепло настало то всі пропали.&lt;br /&gt; Школу язиком строїли .&lt;br /&gt; В лісництві чорт голову зламає&lt;br /&gt; На митниці корупція&lt;br /&gt; В земельному простим дуля&amp;nbsp;&lt;br /&gt; А ви голосуйте&lt;br /&gt; Армія мова Віра&lt;/p&gt;
16 Квітня 2019, 17:21
коле Кузміч став шачаном
16 Квітня 2019, 19:03
Ну от, Зеленський знову не прийшов на Свободу слова, а прислав Данилюка, який знайомий із Зе всього два місяці. Може, я б голосував за нього. Але я тупо нічого про нього не знаю!!! Його позиції про мову, про війну, про боротьбу з корупцією, про реформи, про суд, про медицину.... Я нічого про нього не знаю!!! А хотів би багато чого почути. А він просто заховався від усіх у Франції і тихо рже, чекаючи 21 квітня, коли ІНЕРТНА більшість проголосує за нього ПРОСТО ТАК. За позитивну дєрзкую мордашку, такого собі Робін Гуда, який дозволяє собі хамити діючому президенту і мати всіх в сраці.
16 Квітня 2019, 19:13
&quot;зеленський це такий майдан для пороха тільки не на вулиці з покришками а у дільниці з ручками&quot; .<br/><br/>Не пройде і півроку, як ви, малороси, вийдете на майдан проти свого карлика Зе. Бо ви - це 70% ганьби України.<br/>А Петра не посадять і не пристрелять. Він вже ввійшов в історію як такий, що зробив найбільше для України за всіх вас разом взятих.
16 Квітня 2019, 21:46
Що зробив доброго вам той йолоп за 5 років???? Церкви розсварив? Ох то молодець, чмо непотрібне!!! Україна незалежна???да?? В чому це проявляється, Люди які це ніби казали, все скажуть ради грошей, і газета так само!
16 Квітня 2019, 22:05
Порошенко зробив дуже багато і головна його заслуга - це незалежна від Росії Православна Церква України. Знакова, величезна подія в історії України. За декілька років ніхто і не згадає, що церкви сварилися. А церква українська буде і процвітатиме. <br/>І Порох уже в історії - подобається вам це чи ні, а воно так.
16 Квітня 2019, 22:22
&lt;p&gt;Дочекайтесь Зеленського, він вам і фундамент заллє, і чорта з лісництва вижене, і на митниці порядок наведе.&lt;br /&gt; І хату вашу замете&lt;br /&gt; І посуд помиє&lt;br /&gt; І дітей вигодує&lt;br /&gt; І вас задовольнить!&lt;br /&gt; Це ж Зеленський - маг, чародій!&lt;/p&gt;
16 Квітня 2019, 23:22
Аххаа як же наша адміністрація переживає шо всіх поженуть в шию, не заважайте людям вибирати не навязуйте свої думки;)
17 Квітня 2019, 00:01
ахаах говорив з цими людьми каже на камеру говорю одне так потрібно,а голосую інакше ну не дивно 30% у Порошенко 70% Зеленський главна мисля в мене проскакує а дісно хтось же голосує а зе де він взяв70% не с потолка і точно не фальсифікації )))))))))
17 Квітня 2019, 00:06
не хотів писати, але...<br/>він НАМ і фундамент заллє, і чорта з лісництва вижене, і на митниці порядок наведе (ОДНОЗАЧНО)<br/>І хату вашу замете - НІ (бо Шацьке сміттезвалище - це проблема Шацька та району (нажаль районної влада відсутня))<br/>І посуд помиє - НІ<br/>І дітей вигодує - НІ (треба спершу народити)<br/>І вас задовольнить! (кого як (це філософія))<br/>Це ж Зеленський - маг, чародій! - на даний час нажаль ТАК
17 Квітня 2019, 01:48
То вже все нагадує якесь божевілля.Згідна,до Порошенка багато запитань.Але він зберіг країну,відбудував армію,започаткував реформи резльтати яких будуть потім.Ні ,давайте виберемо наркомана і будемо зранку до ночі дивитись той дебільний квартал.
17 Квітня 2019, 02:31
Кожен вибирає собі подібного...і сумно, що 70 % електорату - такі ж примітивні і тупі, як і їх кумир...
17 Квітня 2019, 02:44
Це схоже наизаказуху
17 Квітня 2019, 03:32
Она имеет что предъявить потроху.<br/>ПРЕД`ЯВА - ПОРОШЕНКУ!<br/>- Дебальцево.<br/>- Іловайськ.<br/>- Савур-Могила.<br/>- Мінськ 1-2-3.<br/>- Мальдіви.<br/>- Ліпєцк.<br/>- Свинарчук.<br/>- Генпрокурор.<br/>- Офшори.<br/>- ЦВК.<br/>- Фейкові реформи.<br/>- Старий закон про вибори.<br/>- Вбивці Небесної Сотні.<br/>- Ротердам+.<br/>- Бурштин.<br/>- Вибухи на складах.<br/>- Тітушки на мітингах.<br/>- Добровольці в тюрьмах.<br/>- Катя Гандзюк.<br/>- Сармат.<br/>- Ахмєтов<br/>- Кернес.<br/>- &quot;Торгівля на крові&quot;.<br/>- Медведчук.<br/>- Павло Шеремет.<br/>- Гонтарєва.<br/>- Зраджені переселенці.<br/>- Тітушки-петюшки.<br/>-Томос-тур.<br/>- &quot;Петіна тисяча&quot;.<br/>- Випиляний на Закарпатті ліс.<br/>- Гелетей.<br/>- Комуналка.<br/>- Семочко.<br/>- Насіров.<br/>- Розенблат.<br/>- Саакашвілі.<br/>- Труханов.<br/>- Діамантові прокурори.<br/>- Карпати.<br/>- Свобода слова.<br/>- Бурштин.<br/>- Продажні суди.<br/>- Невиконані обіцянки.<br/>-152% инфляції<br/>- мінус 10 мільйонів робочих рук<br/>- минус 2 мільйони вмерших пенсионерів<br/>- смертність перевещує народжуваність<br/>- порушений сектор банківської системи<br/>- 87% населення за межлю бідності<br/>-збільшилось число людей незаконно засудждених, Сашко Білий та Лісник. Та ще багато іншого.....<br/><br/>і вишенька на тортик<br/>- збагачення у 82 рази за минулий рік
17 Квітня 2019, 11:42
Якщо вдасться втекти вашому ґеніальному ґаранту, то людська ненависть на вас не чекає?
17 Квітня 2019, 12:14
Повністю згідний на рахунок адміністрації
17 Квітня 2019, 16:23
Я теж голосуватиму за Порошенка, адже я розумію, що <br/>1) втримати від повного краху економіку в умовах війни та розкрадання держказни &quot;данєцкімі папірєдніками&quot; - насправді було дуже важко, і Президенту це таки вдалося. (загугліть про Венесуелу, от там занепад і зубожіння)<br/>2) втримати у воюючій країні мирне життя на більшості територій - теж заслуга Головнокомандувача. (загугліть про Сирію, війна може іти і за значно жорсткішим сценарієм)<br/>3) нас підтримує міжнародна спільнота виключно через активні дії Порошенка - домовляється про зустрічі, докузує, аргументує, вибиває санкції проти РФ, вибиває озброєння. Якби не він, європейські країни та США би точно не захотіли сваритись з РФ по своїй ініціативі.<br/>4)стосовно медреформи - так, всі реформи починаються із скрипом і туго. Але, наприклад, я відчуваю на собі позитивні наслідки - можу отримувати безплатну медицинську допомогу за місцем проживання, а не прописки.<br/>5)низький розмір пенсій - неподобство. Але! Пенсію платить по суті не держава, а Пенсійний фонд, внески в який роблять люди, які зараз працюють. Пенсії збільшаться лише тоді, коли підніметься економіка і зарплати. А за 5 років зробити із розрушеної економіки цукерочку на це не здатен навіть суперкондитер.<br/>6)стосовно того, що обіцяв закінчити Ато і не закінчив: а як це зробити, якщо стріляють з іншої сторони? Здавати території та пускати сепаратистів в інші регіони? <br/>7)стосовно &quot;набрали кредитів&quot; - загугліть розміри взятих Україною кредитів по роках, починаючи з 2000 року. Найбільше кредитів набрали кабміни Тимошенко і Азарова, а зараз їх уже треба віддавати(інакше - дефолт, штука неприємна). Загальний обсяг зовнішнього боргу в останні роки змінився несуттєво.<br/>8) стосовно корупції - чесно кажучи, в тих сферах, з якими я стикаюсь - корупції поменшало. В автошколі кажуть, що екзамен на права здати реально без дачі на лапу; в лікарні без прописки - кладуть на стаціонар і лікують; в центральному офісі одної державної служби на корпоратив по поводу 25річчя організації самі працівники скидались на тортик з соком(раніше гуділи три дні за держрахунок), там же всі документи і договори перевіряють аудитори так, що службовці крок вбік ступити бояться<br/>9) Президент не визначає розмір пенсій, комуналки; не відповідає за будівництво доріг, парків і фонтанчиків. Це робить Верховна Рада і влада на місцях<br/>10) Згодна, Порошенко - дядько явно неідеальний і до нього є багато питань і претензій, особливо до його команди. Але! З обов&quot;язками Президента (армія і зовнішня політика) він справляється достойно, я не думаю, що шоумен зможе краще. Вибираючи шоумена - берем кота в мішку ( не забудьте, в мішку є варіанти а-ля Венесуела і Сирія), ні програми, ні команди нам не показали, сам кандидат ховається і робить цирк із виборчого процесу. Оптимально, на мою думку, вибрати Порошенка президентом, а на виборах восени вибрати в Парламент ті партії, чиїм діям Ви довіряєте найбільше.
17 Квітня 2019, 18:24
Круто написав! Все згадав
17 Квітня 2019, 20:16
Здер у такого ж
17 Квітня 2019, 22:29
Далеко не все!
17 Квітня 2019, 22:30
голосуй за порошенка бо путін нападе)))))))))))))
18 Квітня 2019, 07:30
Ну то голосуй за зеленого чоловічка тоді на своїй шкурі перевіриш нападе чи не нападе. Але тоді вже пізно буде ріпу чухати і бігти особо не буде куди європа закриється а Пу ви нафік нужни.
18 Квітня 2019, 07:48
А мені шкода такого артиста. Прикольний. З кого після виборів квартал ржатиме.Інтересно знати як Зелений стане Банковим то терпітиме такі іздьовки чи ні.Чи як путін заведе собі придворного Жиріка
18 Квітня 2019, 07:51
заказуха то тепер цілий канал 1+1
18 Квітня 2019, 12:14
Чого не запирали в Коваля Сиротюка скількі з 2004 р воне раз шапку периверт
18 Квітня 2019, 13:32
В Венесуелі ми ще не жили.То спробуємо.Головне надрукувати побільше бумажок.І буде нам щастя.1+1так тримати
19 Квітня 2019, 03:39
Політична заказуха
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39