12 квітня в Шацьку: кульбаби цвітуть – літо буде коротким

12 Квітня 2019, 09:20
2779 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Спалений міст за спиною освітлює шлях попереду».

Цей день в історії:

Міжнародний день польоту людини в космос.

1912 — у Львові українські скаути-пластуни вперше склали Пластову Присягу, утворена молодіжна скаутська організація «Пласт».

1961 — космічний корабель «Восток-1», пілотований Юрієм Гагаріним, здійснив перший політ до космосу. За іншими даними, не підтвердженими СРСР, до Гагаріна мінімум 4 космонавта здійснили невдалі спроби облетіти земну кулю, але загинули — О. Ледовський (1957), С. Шиборін (1958), А. Мітков (1959) та І. Качур (1960). Ця дата — Всесвітній день космонавтики.

2014 — захоплення міського управління МВС у місті Слов'янськ російським диверсійним загоном під керівництвом Ігоря «Стрєлкова» Гіркіна.

Іменинники: Іван, Захар.

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

Працівники Шацького національного парку спалили майже дві тисячі браконьєрських сіток

Значна шкода Шацьким озерам наноситься браконьєрським виловом риби. Державна служба охорони Шацького НПП систематично бореться з незаконним виловом риби.

1

Погода 12 квітня

З ранку до самого вечора у Шацьку небо буде вкрите хмарами. Вранці можливий дрібний дощ зі снігом, який повинен закінчитися ще в першій половині дня. Більше опадів не очікується. Температура +2...+5.

Народний прогноз погоди: 12 квітня вшановується пам'ять преподобного Івана Ліствичника. 12 квітня в давнину спостерігали за птахами: якщо дикі качки прилітали жирні – весна буде холодною і довгою; а якщо раптово закінчувалась тяга вальдшнепів – слід чекати скорого похолодання чи снігу. У цей час лопаються бруньки у клена. Кульбаби цвітуть – літо буде коротким.

 

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром