11 квітня в Шацьку: ювілей у директорки санаторію «Лісова пісня» Руслани Дибель

11 Квітня 2019, 09:25
Щирі вітання з гарною подією! 3018
Щирі вітання з гарною подією!

Цитата дня: «Оптиміст – це людина, яка купує гаманець на останні гроші».

Цей день в історії:

Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів.

Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона.

1867 — Росія продала США Аляску та Алеутські острови.

1945 — радянською владою заарештовано митрополита Української греко-католицької церкви Йосифа Сліпого, єпископів Никиту Будку, Миколая Чарнецького, Григорія Хомишина та Івана Латишевського, а також ряд католицьких владик. Тривалий час після арешту доля митрополита була невідомою і лише в середині 1946 року оголосили, що митрополит звинувачений у «ворожій діяльності проти УРСР, співпраці з німецькими окупантами», за що був засуджений на 8 років ув'язнення. Під тиском репресій греко-католицького духовенства було здійснено «самоліквідацію» УГКЦ.

1992 — Президенти Росії та України призупинили дію указів про передачу Чорноморського флоту під юрисдикцію своїх країн. Почались тривалі російсько-українські переговори про статус флоту і його дислокацію

2008 — вперше за історію незалежної України було визначено 100 великих українців. Відбулося це з 21:35 у прямому ефірі телеканалу «Інтер».

2014  — проросійськими бойовиками захоплено місто Слов'янськ Донецької області.

Іменинники: Ісаакій, Філіп, Марко, Іван, Михайло, Корнелій, Кирило.

11 квітня свій 55-й день народження відзначає Дибель Руслана Євгенівна, директорка санаторію «Лісова пісня». Колектив оздоровниці вітає її з гарною подією у житті і бажає міцного здоров’я, невичерпної енергії та родинного затишку.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Працівник Шацького національного парку здійснив забіг кругом озера Світязь

Володимир Кубай, фахівець з екологічної освіти Шацького національного природного парку, пробіг кругом озера Світязь, подолавши відстань у 27 км.

1

Погода 11 квітня

Протягом усього дня у Шацьку утримається хмарна погода. Вранці – дрібний сніг. Вдень та ввечері – без опадів. Температура +3...+6.

Народний прогноз погоди: 11 квітня відзначається день пам'яті преподобного Марка, єпископа Арефусійського. Наші пращури у цей день слідкували за гусями: якщо вони високо летять – води буде багато, низько – до малої осінньої води. Березовим соком наші пращури на Марка відпоювали хворих: чистили кров, виганяли хвороби зі шлунку. У цей час ламаються бруньки у чорної смородини, калини, червоної бузини.

Коментарі
11 Квітня 2019, 20:47
Ото то баба покрайні мєрі поробела якє порєдкі то тобі ни козун
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024