Шацькі свободівці взяли участь у заходах з нагоди 25-ї річниці партії

01 Жовтня 2016, 15:45
1630 Джерело: facebook.com

У  "Палаці Свободи" міста Київ з нагоди 25-ї річниці створення Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відкрився урочистий З'їзд націоналістичної партії. На заході були присутні 2022 делегати з усіх регіонів України. Серед них - і члени Шацької районної організації ВО "Свобода".

На початку заходу націоналісти вшанували пам'ять усіх героїв Небесної сотні та російсько-української війни, - пише сайт Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок поіменно оголосив усіх 19 свободівців-героїв Небесної сотні та 30 свободівців, загиблих у війні за Україну. Зал стоячи вшановував героїв. Окрім цього, учасники націоналістичного з'їзду вшанували пам'ять усіх свободівців, які роками боролися за соціальну і національну справедливість і відійшли з життя.

Привітав "Свободу" від імени Святійшого патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з 25-річним ювілеєм Керівник справами УПЦ КП Архиєпископ Агапіт.

Привітання від Архиєпископа Харківського і Полтавського УАПЦ Ігоря Ісіченка передав військовий капелан о. Володимир Червонніков.

До учасників з'їзду звернувся борець за волю України, воїн УПА Теодор Дячун. "В Україні й досі бояться навіть слова "націоналізм". Але коли я побачив гори трупів, які залишали по собі червоні окупанти, тікаючи від німців - тоді, у свої 14 років, я став націоналістом. Будь-хто, коли би бачив, що робилося в 41-му році, став би націоналістом. Страх до націоналізму поширює Москва, але ми не маємо йти в неї на повідку", - наголосив ветеран УПА.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром