Працівники районної газети прибрали узбіччя дороги

08 Квітня 2019, 15:50
3216

Щороку перед Великодніми святами та початком літнього сезону відпочинку в Шацькому районі проводиться толока з прибирання узбіч доріг та територій за межами населених пунктів.

Працівники установ та організацій району, державні службовці, органів місцевого самоврядування вже декілька років прибирають місця, які за ними закріплені, в рамках акції «За чисте довкілля». Вийшли шачани на толоку й цього року.

5 квітня з самого ранку розпочалось прибирання узбіч обабіч доріг міжнародного значення, відпочинкових територій, скверів та парків.

До цієї весняної толоки вкотре долучилися працівники газети «Шацький край» (директор Віктор Грицюк), котрі за три години на лівому узбіччі дороги Шацьк-Піща (від повороту на село Мельники до повороту на урочище Медик) назбирали аж одинадцять 120-літрових мішків сміття, що на чотири мішки більше, ніж минулого року з тієї ж самої території (у 2017 році – 6 мішків).

Читайте також: Працівники Шацької РДА прибрали узбіччя дороги

Шацьк: ініціативна група очистила від чагарників і сміття берег озера Велике Чорне

3
До прибирання - готові!
До прибирання - готові!

1

Звідси можна зробити лише один висновок: смітити стали значно більше. Це підтверджують і в комунальному підприємстві «Будинкоуправління». Його начальник Іван Коваль каже, що за день, коли тривала загальнорайонна акція, працівники комунгоспу спільно з дорожниками вивезли 85 метрів кубічних сміття (це приблизно 9-10 причепів). В минулому році сміття з доріг та інших територій вивезли значно менше: трохи більше 60 метрів кубічних (це майже шість причепів).

Читайте також: Працівники маєтку «Nester-House» прибрали берег Світязя

Вражає те, що деякі «господарі» зумисне везуть із собою в авто мішки з відходами, аби по дорозі викинути їх у кущі обабіч дороги. Дуже багато пластикових і скляних пляшок з-під спиртних напоїв (пива, горілки білоруського та українського виробництва, шампанського та вина), целофану, упаковок з-під цигарок, обгорток від цукерок і морозива, одноразового посуду тощо. Натрапили працівники редакції навіть на пару гумових чоловічих шльопанців, півлітрові банки з-під домашньої консервації, пляшки з-під парфумів та саморобного дерев’яного прилавку, котрий, очевидно, за літо «зносився» та став непотрібний для торгівлі. А позбутися його торгаші-гастролери вирішили у природний спосіб: викинути на узбіччя дороги.

Очистили «газетярі» й територію біля зупинки санаторію «Лісова пісня», де сміттям було встелено, наче взимку снігом.

Так було біля зупинки санаторію «Лісова пісня»
Так було біля зупинки санаторію «Лісова пісня»

1
А так стало після прибирання
А так стало після прибирання

Постає питання: чому люди стали більше смітити? Адже протягом року до прибирання найбільш засмічених територій працівники парку, комунального господарства, лісівники долучають школярів (адже екологічне виховання молоді – одне з пріоритетних у вихованні молодого покоління!), державних службовців та працівників установ та організацій.

Чи то вже наші люди звикли до того, що хтось таки за ними мусить прибрати?

5

2
По дорозі зустріли й колег-прибиральників із земельного управління
По дорозі зустріли й колег-прибиральників із земельного управління

3
Таких мішків редакція назбирала цього року аж 11
Таких мішків редакція назбирала цього року аж 11

Викидали на узбіччя цілі пакети
Викидали на узбіччя цілі пакети

Коментарі
08 Квітня 2019, 19:25
Молодці!
09 Квітня 2019, 01:07
Шо там вже молодці шо ж там того прибирання такі вже балувані тико й дай фотографіруватися
09 Квітня 2019, 07:06
Які там иолодці шо ж там того прибирання хвалодупи
09 Квітня 2019, 14:36
До Аліни і сикліти стосується: раз прибирав на такій толоці, а саме біля тої зупинки. Мало не ригав від того, що там понакидали. От мені цікаво, чи підняла б Сикліти з Аліною свої сраки і пішла б прибирати туалетну бумагу, якою підтирав хтось свої дупи біля зупинки, чи прокладки жіночі, або памперси з гамном? А там такої красоти хватає. Спочатку самі зробіть щось корисне за просто так, а тоді когось надити будеш
09 Квітня 2019, 22:55
Таке страшне розказуєте
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром