Кухар ресторану «Лісова пісня» і відпочивальників нагодує, і паску спече

06 Квітня 2019, 21:50
Наталія Мазурик з сином Антоном 4238
Наталія Мазурик з сином Антоном

Наталія Мазурик із села Мельники 15 років працює в санаторії «Лісова пісня», з них 8 – кухарем однойменного ресторану. За цей час вона опанувала всі тонкощі кулінарії, дієтології і стала справжнім професіоналом у цих сферах. Хоч і нелегка в неї робота, бо приходиться цілий день стояти на ногах, втім, як стверджує Наталія, цікава і потрібна людям.

Про це пише газета «Новий погляд+».

«Приємно, що зараз у мене праця не сезонна, як це було раніше, а майже цілорічна. За керівництва директорки Руслани Дибель наш санаторій практично не закривався в холодну пору, навіть взимку в ньому були відпочивальники, для яких потрібно було готувати їжу», – розповідає Наталія.

Сьогодні ресторан санаторію працює як їдальня, оскільки приміщення останньої закрите на ремонт. Пацієнтів у здравниці небагато, тому два кухарі в одній зміні повністю справляються зі своїми обов’язками. Комплексні обіди, індивідуальні замовлення, дієтичні страви – все це Наталія готує швидко, професійно, з дотриманням технологій. А ще приготовлена нею їжа завжди красиво виглядає і має відмінні смакові якості, за що кухарю постійно дякують відвідувачі ресторану. Відпочивальникам особливо подобається  смак українського борщу від Наталії Мазурик, супу з м’ясними фрикадельками, рибної чи грибної юшки. До смаку й розмаїття м’ясних і рибних страв, салатів. Часто готує для клієнтів і фірмові десерти ресторану: млинці з карамелізованими фруктами, панакоту тощо.

Рідні Наталії Федорівни також  у захваті від її кулінарного вміння. Чоловік Сергій і син Антон знають, що у дружини і мами золоті руки. Всі її страви смачні і приготовлені з любов’ю. Чоловік у Наталії військовий, рік служив у зоні проведення АТО. Тяжкий це був період, особливо сумував за татом маленький Антон, плакав і з нетерпінням чекав його повернення додому. Зараз, коли сім’я разом, всі задоволені і щасливі.

Наближається Великдень, і Наталія як справна господиня традиційно здивує своїх рідних смачними святковими стравами. Деякими улюбленими рецептами вона поділилася і з читачами газети.

Маринований оселедець або скумбрія

Продукти: 1 кг мороженої риби, 150 г олії, 150 г оцту, 1 ст. ложка солі, 3 ст. ложки цукру, 2ст. ложки томатної пасти, 1 цибулина, 2 морквини.

Приготування: почистити і порізати на шматки рибу, добре перемішати інгредієнти маринаду. Складати в посудину: шар риби, шар цибулі (порізаної півкільцями) і натертої моркви. Залити все маринадом.

Картопля з куркою, запечені в рукаві

Продукти: картопля, курячі гомілки, цибуля, сіль, перець, майонез.

Приготування: кожну картоплину перерізати на 4 частини, додати шматки курячого м’яса, порізану цибулю, перемішати з сіллю, перцем і майонезом та запекти все в рукаві у духовці при температурі 180 градусів.

Сирна паска

Продукти на тісто: 1 пачка маргарину, 1 склянка цукру, 2 яйця, 3 склянки муки, 1 ст. ложка порошку для печива.

Продукти на сирну масу: 2 кг домашнього сиру, 8 яєць, 150 г масла, 1 склянка ізюму, 1 ст. ложка крохмалю, 1 ст. ложка манки, 1 лимон, 1 апельсин, 1 склянка цукру, 1 пачка ваніліну.

Приготування: маргарин натерти на тертку, додати борошно, цукор, яйця і порошок для печива. Замісити  тісто. Сир перекрутити на м’ясорубку або збити блендером. Відділити жовтки від білків. У сир додати жовтки, масло, крохмаль, манку, лимона, натертого на тертку, цедру апельсина, цукор, ванілін і добре вимішати. Окремо збити білки і влити в масу, все перемішати. У форму викладати шар тіста, зверху – сирну масу. Випікати паску півгодини при температурі 180 градусів.

Смачного!

Мирослава ЦЮП’ЯХ

 

 

Коментарі
07 Квітня 2019, 06:19
То вам ни при карпукові
08 Квітня 2019, 09:04
А йому все дітюм треба було
09 Квітня 2019, 01:21
Нічим нажертися не міг
09 Квітня 2019, 07:10
Він все нічим не міг нажертися
11 Квітня 2019, 09:44
Накрав і сидить на цепльови повуджує
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024