Шацьк: мисливські собаки полювали на лиса і борсука

29 Вересня 2016, 15:00
1530 Джерело: volga.lutsk.ua

Цьогорічний «Кубок Полісся», що цими вихідними проходив у Шацьку, зібрав мисливців України, Польщі, Сербії, Литви, Чехії, Білорусії і Росії.

Вони привезли своїх найкращих чотирилапих полювальників на борсуків і лисиць, - пише Сергій Цюриць у "Волинській газеті". 

У Всеукраїнських (як заявлено), а фактично міжнародних змаганнях по підсадному борсуку та підсадній лисиці взяло участь півсотні мисливських собак норових порід. Здійснено понад 150 пусків. Змагання проходили у рангах САСТ і САСІТ, тривали два дні. Трибуни випробувального комплексу перед П-подібною норою були переповнені азартними вболівальниками.

Дощ, що заглянув на собачу гостину, лиш підсилював їх емоції. Про конкуренцію і чемпіонські амбіції учасників годі й говорити: тут кожен вважав свого пса фаворитом і претендував тільки на лаври переможця. Та все ж найкращою виявилася команда Сербії, яка завоювала більшість кубків із тринадцяти і вже вдруге повезла з України «Кубок Полісся». Його володарем став Зоран Димітрієвіч, собака якого обійшла усіх суперниць і суперників і здобула аж п’ять дорогоцінних чаш. Німецька тер’єриня по кличці ANABELA OD MIHINCA здобула не тільки титул чемпіонки, а й стала  найтитулованішою і найбажанішою фавориткою для усіх європейських принців-ягдтер’єрів.

«Кубок Полісся» вже традиційно проводили Волинська обласна організація ФМСУ та племінний завод-розплідник німецьких мисливських тер’єрів «Чорне узлісся» за сприяння ФМСУ України. Головним рефері був литовець Віктор Фрейготас. Йому допомагав експерт національної категорії Анатолій Дементій з м. Гадяч Полтавської області та нормайстери Ігор Хавелко та Андрій Стасюк.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром