Чому в районі не виконується екологічна програма?

28 Вересня 2016, 20:00
1352

Про те, що в районі не виконується районна екологічна програма «Екологія 2016-2020 роки", повідомив на оперативній нараді в Шацькій райдержадміністрації Юрій Положевець, головний спеціаліст відділу регіонального розвитку та ЖКГ Шацької РДА.

Так, у 2016 році передбачені кошти на реалізацію районної екологічної програми не виділялись, хоча певні заходи проводились. Передбачались заходи із будівництва і реконструкції, капітальний ремонт споруд і мереж водопостачання та каналізації (будівництво напірного колектора побутової каналізації на території ШНПП, санаторії «Лісова пісня» з підключенням побутової каналізації села Мельники до очисних споруд смт Шацьк, і збільшенням її потужності до 1 тис. м3 на добу).

Планувалося в 2016 році освоїти 15 млн. грн., але коштів не виділялося. Також планувалося будівництво та реконструкція каналізаційних споруд та мереж у селі Пульмо,  але кошти (заплановано було на цей рік освоїти 5 млн. грн.) також не виділялися. Заплановані й інші заходи, які мають покращити екологічний стан населених пунктів району та його території.

Як відзначив перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Сергій Сидорук, на те, що об’ємні програми з екології не виконуються, є об’єктивні причини. Але керівникам органів місцевого самоврядування потрібно звернути увагу на стан своїх населених пунктів та все ж таки фінансувати ті заходи, які передбачали у своїх програмах. 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром