Держприкордонслужба дізнавалася, чи не заважають волинянам споруди і огорожі на державному кордоні

01 Квітня 2019, 14:25
1443

Прикордонники провели експрес-моніторинг громадської думки щодо комфорту проживання та пересування мешканців прикордоння, яке розташована між державним кордоном і лінією інженерних споруджень.

Опитування проводили в Одеській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Чернігівській та Волинській областях.

Результати моніторингу надіслали у відповідь на на звернення депутатів Волинської обласної ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ України з питання лібералізації режиму в’їзду і перебування громадян України в місцевості, яка знаходиться між держаним кордоном і лінією прикордонних інженерних споруджень.

За результатами експрес-моніторингу: в Одеській області опитали 48 осіб, позитивних відповідей отримали 89,3 %; в Чернівецькій області - 229 осіб, позитивних відповідей - 81,6 %; в Івано-Франківській області - 103 особи, позитивних відповідей - 75,3 %; в Закарпатській області - 874 особи, позитивних відповідей - 78%; у Львівській області - 210 осіб, позитивних відповідей - 77,8  в Чернігівській області - 56 осіб, позитивних відповідей - 75,3 %, %; у Волинській області - 291 особу, позитивних відповідей - 78,2 %.

У Держприкордонслужбі зазначають, тільки від Львівської та Волинської обласних державних адміністрацій надійшли пропозиції з удосконалення окремих його вимог і заміни безпечних для життя та здоров’я людей інженерних загороджень, які в подальшій роботі, з урахуванням можливостей Державної прикордонної служби України поетапно будуть враховані.

Читайте також про ситуацію на кордоні з Білоруссю у Ратнівському районі, де люди уже шість років не працюють пункти проску і люди змушені об’їжджати сотні кілометрів для перетину кордону.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024