30 березня в Шацьку: день народження в Оксани Рошнівської

30 Березня 2019, 09:20
Вітаємо Рошнівську Оксану з днем народження! 2018
Вітаємо Рошнівську Оксану з днем народження!

Цитата дня: «Світ складається з нероб, які хочуть мати гроші, не працюючи, і придурків, які готові працювати, не багатіючи». Бернард Шоу.

Цей день в історії:

Міжнародний день захисту Землі.

1842 — американський лікар Кроуфорд Вільямсон Лонґ уперше у лікувальній практиці застосував ефір як анестезуючий засіб при видаленні пухлини на шиї пацієнта.

1856 — підписання Паризького договору. Кінець Кримської війни. У Парижі представники Російської імперії, Великої Британії, Французької імперії, Османськоі імперії, Сардинського королівства, Австрійської імперії та Королівства Пруссія підписали мирний договір, що завершував Кримську війну.

1858 — Гаймен Ліпмен з Філадельфії отримав патент на олівець з гумкою на торці.

1867 — усього по два центи за акр Російська імперія продала США Аляску та Алеутські острови.

1922 — у Києві створений театр-студія «Березіль» (нині Харківський академічний український драматичний театр імені Тараса Шевченка);

1995 — Папа Римський Іван Павло II випустив свою одинадцяту енцикліку, у котрій він засудив аборти і евтаназію як злочини проти людства, котрі не повинні бути легалізовані;

2014 — у Харкові вперше прозвучала пісня про Путіна (Путін — х…ло!).

Іменинники: Гавриїл, Олексій, Макар, Віктор, Олександр, Павло.

30 березня день народження відзначають Рошнівська Оксана Вікторівна з села Піща та Корень Олександр Володимирович, водій автотранспортних засобів із вивезення деревини з лісу Піщанського лісництва ДП «Шацьке УДЛГ». Вітаємо іменинників, зичимо здоров'я, щастя, сімейного благополуччя, успіхів у всіх починаннях і гарного весняного настрою!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Жителька Шацька - «Міс глядацьких симпатій» факультету Луцького НТУ

Шачанка, яка навчається в Луцькому національному технічному університеті, стала «Міс глядацьких симпатій» технологічного факультету.

Погода 30 березня

Протягом усього дня у Шацьку буде триматися хмарна погода. Без опадів. Температура +7...+13.

Народний прогноз погоди: 30 березня відзначається день пам'яті преподобного Олексія, прозваного у народі Олексієм Теплим. На Олексія Теплого, як правило, бурхливо тане сніг. Якщо на Олексія тепло, то весна буде теплою, якщо холодно – весна запізниться. Великі потоки води від танення снігу провіщали мокре літо. У минулі часи казали: «Олексія, чоловік Божий, зиму нанівець зводить», «Зверху пече - знизу тече».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром