«Без каналізування, очисних споруд, вивезення сміття Шацьк-курорт не має майбутнього, він просто перетвориться в Аральське море», – Іван Мирка

29 Березня 2019, 13:00
3178

Колишній очільник обласного департаменту інфраструктури Іван Мирка  з однодумцями ініціювали наведення порядку на набережній Світязя, де вже зараз завершуються ремонтні роботи дороги та почалося каналізування туристичного району.

Про це він розповів у інтерв'ю ІА ВолиньPost.

Загалом, за словами Івана Мирки, Шацьк-курорт передбачає багато речей: дорожню інфраструктуру, екологію, мінеральну воду, майданчики для інвестицій, збереження природного мікроклімату та зменшення антропогенного навантаження…

Читайте також:  Прокладають каналізацію та облаштовують пляж: як у Світязі готуються до курортного сезону

На території Шацької ОТГ проклали майже 30 кілометрів каналізаційних труб

«В департаменті інфраструктури і туризму, який я очолював, створили спеціальну Програму розвитку туризму та рекреації Волинської області до 2020 року. Для багатьох вона здавалася нездійсненною та незрозумілою, але вона не була фантастичною. Ми просто усі європейські принципи перенесли на волинській рівень і почали з нашої перлини – з Шацьких озер. Якщо там є свердловина з мінеральною водою, отже її треба дослідити; якщо є сапропель і торф – значить, їх теж треба дослідити і використовувати для того, щоб лікувати людей», – розповів екс-чиновник.

 

Він також з жалем зазначив, що обласна рада, яка перебуває в опозиції до нинішньої влади, зробила все для того, щоб ця програма не запрацювала.

«Погано, звісно, бо це не є забаганкою конкретно мене чи якоїсь іншої людини, це те, що Волинь може використовувати для залучення інвестицій та розвитку туризму. Мінеральна вода, сапропель, торф, водойми – це лише частина того, що можна розвивати, бо без каналізування, очисних споруд, вивезення сміття Шацьк-курорт не має майбутнього, він просто перетвориться в Аральське море (сміється, - Авт.). Обласна адміністрація доклала багато зусиль, щоб очисні споруди були запроектовані і там нарешті почалося їхнє будівництво. А дорогу в селі Світязь, яка вже отримала назву «світязька набережна» з тротуарами для пішоходів, парковкою, велодоріжками я називаю роботою всього мого «життя» в департаменті», – зізнається Іван Мирка.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024