29 березня в Шацьку: день народження в Ольги Гайової

29 Березня 2019, 09:25
Ольга Гайова сьогодні іменинниця. Вітаємо! 2452
Ольга Гайова сьогодні іменинниця. Вітаємо!

Цитата дня: «Виборчий бюлетень сильніший за кулю». Авраам Лінкольн.

Цей день в історії:

 1848 — через сильні морози, що скували річку Ніагара, на понад 30 годин «зупинився» Ніагарський водоспад.

1864 — у Народному домі у Львові відбулася перша вистава першого в Галичині професійного українського театру (заснований товариством «Руська бесіда»).

1910 — у Марселі піднявся в повітря перший гідроплан, пілотований Альбером Фабром.

1933 — валлійський журналіст Ґарет Джоунс опублікував репортаж про Великий Голод в Україні.

1951 — у США винесли смертні вироки Етель і Джуліусу Розенбергам, звинуваченим у шпигунстві на користь СРСР. Їх стратили в червні 1953 року.

1967 — арешт діячів Українського Національного фронту (УНР) Дмитра Квецька, Зеновія Красівського, Михайла Дяка, Ярослава Лесіва.

2004 — в Україні створили Громадянську кампанію «Пора!».

Народилися:

1728 — Кирило Розумовський, український військовий, політичний і державний діяч, граф, останній гетьман Війська Запорозького.

1891 — Марійка Підгірянка, українська поетеса.

Іменинники:  Іван, Олександр, Михайло, Олексій, Денис.

29 березня гарний ювілей молодості відзначає Ольга Гайова, завідувачка відділення культури санаторію «Лісова пісня». Район.Шацьк шле іменинниці найщиріші вітання і побажання здоров'я, щастя, натхнення, творчого неспокою і нових життєвих перемог!

Також сьогодні день народження в Ігоря Лукашука, водія автотранспортних засобів із вивезення деревини з лісу Ростанського лісництва ДП «Шацьке УДЛГ». Керівництво підприємства і колеги щиро вітають іменинника і зичать йому всіх життєвих гараздів.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Весілля на районі: від великого кохання народилася нова сім'я

Коли в останні березневі дні замість весняних пролісків на вулиці біліє сніг, зігріти може лише справжнє кохання. Саме таке кохання привело до Шацького районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Волинській області пару, що вирішила поєднати свої долі 27 березня 2018 року, – Поліщука Василя та Білоус Сніжану.

1

Погода 29 березня

День у Шацьку буде хмарним - з самого ранку небо вкрилося хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів. Температура +4...+11.

Народний прогноз погоди: У церковних святцях під цим днем вшановуються три мученика: Савин, Папа і Трохим. У народі говорили: «На Савина сані покинь, воза посунь», «Сонця хоч і немає, а вода все одно тече». А якщо 29 березня була тепла, сонячна погода, то і весна вся обіцяла бути теплою. Добре, коли сніг тане від Сонця, а не від дощу: «Коли весна красними днями зганяє сніг - родиться хліб».

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024