Шацьк: шахрай виманив у пенсіонерки 1700 гривень

24 Вересня 2016, 21:00
1482

Телефонні шахраї в Шацьку активізувалися, і з причини безкарності почувають себе досить вільно і впевнено.

Нагадаємо, в ніч з 21 на 22 вересня до жительки селища Шацьк Н. зателефонував невідомий, з плачем повідомив, що це її син, що він у поліції. Шахрай вимагав у матері 10 тисяч гривень, проте вона зателефонувала до сина. З'ясувалося, що він вдома спить.

Днями стало відомо про ще один випадок телефонного шахрайства. До жительки Шацька пенсіонерки Г. зателефонували о першій ночі. Начебто голосом сина хтось сказав, що він затриманий за побиття людини, перебуває в поліції. Далі з матір'ю говорив капітан поліції. Сказав, якщо мати не хоче, щоб відкрили кримінальну справу, то повинна негайно перерахувати 5 тисяч гривень. Якщо не має необхідної суми коштів, то нехай позичає. Більше того, невідомий наказав не вимикати телефон.

Перелякана пенсіонерка, яка живе одна, з ввімкнутим телефоном вибігла з хати, маючи в руках тільки 200 гривень - кошти, які на той момент були у неї. 1,5 тисячі гривень позичила в сусідки, сіла на велосипед і поїхала до терміналу. Невідомий обурювався, що цієї суми недостатньо, проте наказав кидати 1700 гривень і шукати решту. Жінка все зробила, як їй наказували. 

Аж тоді схвильована мати поїхала до будинку, де живе син. Невістка сказала, що чоловік поїхав у Польщу і що вона з ним недавно розмовляла, з ним усе добре. 

На ранок пенсіонерка згадала, що лишила в терміналі свою банківську картку. Працівники банку, яким жінка розповіла про те, як стала жертвою шахрая, повідомили їй схожу історію. Виявляється, нещодавно серед дня до них приїхала велосипедом із села Мельники місцева жителька. Так само із ввімкнутим телефоном і просила кинути на картку гроші, щоб врятувати сина. Банківські працівники сказали їй, що це почерк шахраїв і застерегли жінку від необдуманого вчинку.

Всі описані історії дуже схожі. До шахрайства, швидше за все, причетні люди, які добре знають родичів потенційних жертв, їхні імена та адреси.

У поліції кажуть, що впіймати телефонних шахраїв неможливо.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39