Допливуть чи не допливуть? Експерти про заплив Гузя і Палиці

24 Вересня 2016, 11:00
1694

Нардепу Ігорю Гузю та голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці потрібно ретельно підготуватись, перш ніж перепливати Велике Згоранське озеро у жовтні.

Голова обласної Федерації плавання Віктор Самчук вважає, що успіх запливу залежить від підготовки учасників та їх індивідуальної чутливості до холоду.

Про це він розповів у коментарі для «Волинь24». 

Нагадаємо, 7 жовтня народний депутат Ігор Гузь та голова Волинської обласної ради Ігор Палиця планують перепливти Велике Згоранське озеро. 

Віктор Самчук переконаний, що Ігор Палиця та Ігор Гузь зможуть перепливти озеро з температурою води 13-14 градусів або дещо нижчою, якщо дотримаються техніки безпеки.

На думку фахівця, надважливою в цьому питанні є підготовка. Зокрема, політикам варто було б готуватись протягом усього літа, поступово знижуючи температуру води, а зараз – здійснювати запливи щодня або хоча б через день.

Також Віктор Самчук розповідає, що у день запливу обом чоловікам потрібно буде добре зігрітись, а також розім’ятись.

Директор спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву вважає, що плавцям краще подбати про гідрокостюми, які зберігатимуть тепло, однак заплив можливий і без них – усе залежить від індивідуальних особливостей організму. До речі, гідрокостюм потрібно випробувати перед тим, як пливти у ньому великі відстані.

Під час запливу, зі слів Віктора Самчука, варто подбати про медичний супровід, а також про наявність зігріваючих, енергетичних напоїв.

Експерт вірить, що Ігор Гузь та Ігор Палиця зможуть подолати дистанцію у 1,5 кілометри (така довжина Великого Згоранського озера) за умови належної підготовки, адже для досвідчених спортсменів ця відстань – не більше, ніж рутинне, щоденне тренування.

Коментарі
25 Вересня 2016, 18:22
дай Бог не допливуть !!!
25 Вересня 2016, 23:58
вже колись еремеев на коні покатався
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024