Студент Шацького лісового коледжу став призером олімпіади у Львові

26 Березня 2019, 14:30
2612

У Львові з 21 по 23 березня втретє відбулася олімпіада серед студентів випускних курсів коледжів спеціальності «Лісове господарство» з фахових дисциплін.

Мета олімпіади – виявлення талановитих студентів і залучення їх до подальшого навчання за обраною спеціальністю, – йдеться на сайті Шацького лісового коледжу.

Учасниками олімпіади були студенти Шацького лісового коледжу: 43 група– Павло Бакун, Олександр Буслюк, 44 група – Богдан Кузьмич, 45 група – Олександр Богдан з керівниками Лілією Вирович та Галиною Сахарук.

У цьому році в конкурсі взяли участь 32 студенти із 11 профільних коледжів. Першого дня студентів та викладачів гарно зустріли, розмістили у чистих і ошатних кімнатах готелю університету, пригощали смачним сніданком, обідом та вечерею у їдальні «Верховина».

Наступного дня відбулося відкриття олімпіади. Із вступним словом виступили проректор з науково-педагогічної виховної роботи і міжнародних зв’язків Борис М.М., котрий привітав учасників з різних регіонів України, наголосив на важливості такого заходу з огляду на необхідність підготовки для лісової галузі висококваліфікованих працівників. Він також охарактеризував навчальний заклад, акцентував увагу присутніх на перевагах навчання у старовинному місті Лева, а також запросив на навчання усіх учасників цьогорічної олімпіади.

Учасники олімпіади виконували теоретичні і практичні завдання з таких фахових дисциплін: дендрологія, деревинознавство, лісознавство, лісівництво, лісові культури, лісова таксація, лісо захист. Кожен з учасників мав можливість максимально отримати 100 балів. Теоретична частина була побудована у вигляді тестів, а практична ‒ у формі індивідуального завдання, яке включало визначення видів дерев і рослин-індикаторів за гербарієм, встановлення виду та методу рубки догляду за лісом, призначення рубки головного користування, визначення стовбурових шкідників за пошкодженнями і збудників хвороб за плодовими тілами, визначення насіння лісових порід за зразками, обчислення таксаційних показників стовбура зрубаного дерева і деревостану, визначення деревної породи за зразками деревини.

Загалом учасники олімпіади успішно справилися з поставленими завданнями, проявили кращі знання з лісознавства, лісівництва, лісових культур і деревинознавства.

Цього ж дня керівники груп і студенти коледжів відвідали виставу «Сватання на Гончарівці» у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької. А далі студенти мали змогу прогулялись вечірнім Львовом, поспілкуватися із студентами інших коледжів.

На третій день журі спільно з викладачами коледжів обговорили окремі етапи олімпіади, підбили підсумки і відзначили нагородами переможців.

Серед шацьких студентів друге місце здобув Олександр Богдан, а Павлу Бакуну, Олександру Буслюку та Богдану Кузьмичу оголосили подяки за участь в олімпіаді.

Після оголошення результатів було проведено екскурсію до музею деревини, яку організував кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу Василь Заячук. Незабутні враження залишились у всіх гостей та учасників олімпіади, адже вражала теплота та гостинність, екскурсії вуличками старовинного Львова. Це дійсно предивне місто, де є незламна твердиня українства, скарбниця національної культури.

6

4

4

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024