Під час «пожежі» з Шацького дитсадка евакуювали дітей та персонал

25 Березня 2019, 15:00
3329

У закладі дошкільної освіти «Росинка» смт Шацьк рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі.

Як повідомляє прес-служба Шацької РДА, працівники 11 державної пожежно-рятувальної частини та інші спеціалізовані служби провели відпрацювання гасіння умовної пожежі, з проведен­ням повного оперативного розгортання на території дошкільного навчального закладу №1 «Росинка», що у селищі Шацьк, з евакуацією дітей та персоналом садка.

У заході взяли участь начальник СДПРЧ-11 Роман Цвид, завідувачка сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Наталія Борсук, працівники та директорка дошкільного навчального закладу Людмила Науміч, представники певних спеціалізованих служб району.

Навчання проводилось з метою якісного виконання вимог нормативно-правових актів щодо організації дій персоналу з реагування на загрозу та виникнення пожежі.

1

Також з метою попередження виникнення пожеж у місцях масового перебування людей, зменшення кількості загиблих та негативних наслідків від цього лиха начальник СДПРЧ-11 Роман Цвид провів профілактичні бесіди та нагадав працівникам закладу основні правила пожежної безпеки у побуті.

Наприкінці заходу малеча із захопленням знайомилась з технікою та обладнанням пожежних.

Оскільки заклад є об’єктом із масовим перебуванням людей та дітей, захід проводили як тренування з евакуації з елементами пожежогасіння. Обставини, які розгорталися на протипожежному тренуванні, відповідають тим обставинам, котрі можуть виникнути у процесі життєдіяльності закладу.

1

Тренування проведено відповідно із дотриманням усіх складових даного заходу: подача сигналу тривоги щодо умовної пожежі в одній із кімнат ДНЗ; евакуація дітей та персоналу із приміщення закладу, подальша евакуація їх за межі закладу; часткове гасіння пожежі силами працівників ДНЗ із використання наявних засобів пожежогасіння; прибуття пожежно-рятувального відділення 11-ї державної пожежно-рятувальної частини та інших спеціалізованих служб; доповідь керівника закладу про кількість людей, що знаходились у приміщенні, кількість евакуйованих та орієнтовне місце знаходження відсутнього працівника; виявлення та порятунок постраждалого; гасіння умовної пожежі працівниками ДПРЧ-11 смт Шацьк; демонстрація працівниками ДПРЧ-11 смт Шацька технічних засобів та способів гасіння пожежі вихованцям закладу.

Безперечно, проведення таких заходів – це важливий досвід для працівників дитячого садка, маленьких вихованців, як правильно та швидко діяти у разі виникнення пожежі.

1

1

1

1

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром