25 березня в Шацьку: день народження відзначає Богдан Тимошук

25 Березня 2019, 09:30
Богдан Тимошук 2640
Богдан Тимошук

Цитата дня: «Коли ти знаходиш себе на стороні більшості, це час зупинитися і перейти на іншу сторону». – Марк Твен.

Цей день в історії:

Міжнародний день пам'яті жертв рабства і трансатлантичної работоргівлі.

1807 — британський парламент 283 голосами проти 16 прийняв Акт про заборону работоргівлі. З цього дня торгівля людьми у вигляді купівлі-продажу, переводу або бартеру, вважалась незаконною.

1917 — вийшла постанова Тимчасового уряду про скасування смертної кари.

1983 — На телепрограмі («Motown 25: Yesterday, Today, Forever»), Майкл Джексон продемонстрував елемент танцю під назвою «Місячна Хода».

1992 — Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Службу безпеки України», яким було визначено основні завдання для української спецслужби.

1993 — створене центральне бюро Інтерполу України.

2011 — Папа Римський підтвердив вибір нового предстоятеля УГКЦ. Ним став Верховний Архієпископ Києво-Галицький Шевчук Святослав.

2013 — в центрі Парижа поліцейські застосували сльозогінний газ проти учасників мітингу протесту за відміну закону про легалізацію одностатевих шлюбів у Франції. Затримано 96 маніфестантів, з яких 6 заарештовано. За даними поліції на демонстрацію вийшли близько 300 000 осіб.

Іменинники: Григорій, Дмитро і Володимир, Іван, Олександр. Костянтин, Сергій, Семен.

Сьогодні день народження відзначає житель Шацька Богдан ТимошукРайон.Шацьк та рідні щиро вітають іменинника і зичать благополуччя, добробуту і достатку!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацький зять з Туреччини Ахмет Чакар планує знімати фільм у Шацьку

Ахмет Чакар, котрого шачани добре знають як шацького зятя з Туреччини (адже він є чоловіком шачанки Марії Крат), планує в наступний свій візит до озерного краю зняти фільм.

1

Погода 25 березня

Хмарна погода протримається у Шацьку увесь день. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ. Температура +4...+9.

Народний прогноз погоди: 25 березня вшановується пам'ять преподобного Феофана, сповідника Сигрианського і Григорія, Папи Римського. У народі цей день називають Феофан Проломи Наст, тому що до цього дня активно сходить сніговий покрив, ґрунт повністю відтаює. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай льону і конопель

Якщо в цей день погода по-справжньому весняна, то влітку буде багато дощів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024