Що чекає українців, які не уклали договір з сімейним лікарем

24 Березня 2019, 20:00
2808 Джерело: фото ілюстративне

Із 1 квітня 2019 року Міністерство охорони здоров`я припиняє фінансування лікування пацієнтів, які ще не уклали договір із сімейними лікарями.

Проте це не означає, що можливості підписати декларацію більше не буде, – повідомляє Обозреватель.

Про це в ефірі ObozTV розповіла менеджер «Реанімаційного пакету реформ» Світлана Бубенчикова. Вона зазначила, що громадяни, які не встигли раніше укласти договір, можуть без проблем зробити це пізніше.

«Людина на цей період може працювати за кордоном або виїхати у відрядження, тому не встигає підписати договір. Після 1 квітня вона без проблем може обрати педіатра, терапевта і підписати декларацію.

Єдине, що стосується більш лікарень, бо від цього залежить їхній бюджет, – із 1 квітня припиняється фінансування стандартної субвенції, яка була по «червоних» списках пацієнтів без декларацій. Хоча лікарі розповідають, що у клініках уже навіть не зважають на це, а формують свої бюджети», – сказала вона.

Раніше в. о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун пояснила, що у разі невідкладного стану пацієнта, який не має декларації, лікар повинен надати йому допомогу. Якщо це щось звичайне, то, за словами Супрун, громадяни мають звертатися до терапевта, з яким укладався договір.

Коментарі
24 Березня 2019, 23:14
ТО ВЖЕ ЛЯГАЙ І ВМИРАЙ
25 Березня 2019, 00:32
от розберіться чого в шцрл нема з ким договір укласти.залишився один ще лікар з яким лише можна.бо на всіх не вистачає лікарів.питають,де раніше були.а що їм не відомо,скільки є потенційних паціентів і що на них мають бути розраховані лікарі. булло б добре почитати на сторінках район .шацьк коментар головн лікаря, а то мяко кажучи лікарі не Звьозди, та ще й укласти договір тепер нема з ким((((
25 Березня 2019, 01:08
Х
25 Березня 2019, 08:18
Зелёнский бросил жену ради Супрун
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром