Шачанка мало не потрапила на гак телефонного шахрая

22 Вересня 2016, 14:00
2112

В ніч з 21 на 22 вересня до жительки селища Шацьк Н. зателефонував невідомий, з плачем повідомив, що це її син, що він у поліції, і попросив: "Мамо, допоможи!". Жінка повірила.

За мить - ще один дзвінок, на цей раз начебто з відділення поліції. Чоловік представився майором поліції, повідомив шачанці, що її сина затримано за побиття людини, зараз він у відділенні, і якщо мати не хоче, щоб сину дали 8-10 років тюрми за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, мусить негайно щось робити. А саме - має кинути з найближчого терміналу 10 тисяч гривень на вказаний номер банківської картки. Наголосив також, що жінка повинна зробити це негайно. Не забув запитати, чи є в сім'ї автомобіль - щоб якнайшвидше доїхати до терміналу.

Жінка спершу сказала, що згідна з усіма умовами. Проте потім, прийшовши до тями, таки запитала: "А ви мене часом не розігруєте?". У відповідь почула: "А ви думаєте, що таким жартують?"

Потім таки зателефонувала до невістки (син із сім'єю проживає окремо від батьків), від якої почула, що той, хто начебто знаходиться у поліції, зараз насправді спокійно спить вдома.

Коментуючи ситуацію із телефонним шахраєм, начальник Шацького відділення поліції Віталій Мархальчук відзначив, що такі випадки зустрічаються досить часто. Найбільш дієвий метод боротьби з шахраями - тверезо оцінювати ситуацію та ігнорувати їхні вимоги. Бо притягнути шахрая до відповідальності, довівши його вину, практично неможливо.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром