Вибираємо дитячі кросівки на весну: що важливо знати батькам

21 Березня 2019, 11:56
4837

З настанням теплих весняних днів для батьків актуалізується питання вибору дитячого взуття. Що купити, аби дитині було зручно і ходити в садок чи школу,і гратися надворі, і прогулюватися в парку?

З настанням теплих весняних днів для батьків актуалізується питання вибору дитячого взуття. Що купити, аби дитині було зручно і ходити в садок чи школу,і гратися надворі, і прогулюватися в парку? Універсальний вибір для весни – кросівки. Вони зручні, багатофункціональні, стильні та зносостійкі. Але одного знання переваг взуття для успішної покупки замало – важливо розібратися, якими мають бути якісні дитячі кросівки. Тому зупинимося на головних факторах, на які потрібно звертати увагу при виборі взуття. 

МАТЕРІАЛ КРОСІВОК

Для дітей найкраще вибирати кросівки з натуральних матеріалів: шкіри, замші чи текстилю. Вони забезпечують активний повітрообмін, тому ноги не потіють навіть при тривалому носінні. Розповсюджений варіант – взуття, що поєднує і шкіру, і текстиль: перший матеріал використовується для зон заднику і мису, а другий – для бокових сторін. Наприклад, саме такі моделі пропонує лідер ринку спортивних товарів Nike.

Штучні матеріали також не заборонені, але вони мають гарантувати комфортну вентиляцію ніг. Це може бути поєднання еко-шкіри і сітки або поліестеру і мембрани. Перевага таких варіантів у міцності – штучні матеріалі довговічніші, ніж натуральні.

ПІДОШВА І СУПІНАТОР

Підошва кросівок має бути досить жорсткою, щоб ноги дитини не відчували всі нерівності доріг, але разом з тим еластичною, інакше стопа не зможе комфортно згинатися під час руху. Таким компромісним рішенням може бути підошва зі зносостійкої гуми. Бажано, що вона мала рельєфний протектор – він гарантуватиме безпечне зчеплення взуття з поверхнею. 

Що стосується супінатора, то в кросівках він потрібен лише в тому випадку, якщо дитині рекомендовано носіння ортопедичного взуття. В усіх інших ситуаціях можна обмежитися звичайними устілками з натуральних матеріалів.

ВИДИ ЗАСТІБОК 

Найпростіший варіант застібки дитячих кросівок – липучки. Вони зручні в користуванні, тому не викликають проблем навіть у малюків. Але майте на увазі, що з часом такі застібки втрачають свою чіпкість і вже не можуть ефективно фіксувати ногу.

Надійніше рішення – шнурівка. Вона складніша в експлуатації, але прослужить довше, ніж липучки. Вибирайте взуття із маленькими отворами для шнурків, аби через них не просочувалась волога. Щоб процес взування не забирав у дитини багато часу, можна придбати кросівки з системою швидкого шнурування.

Ще один варіант – комбінація липучок і шнурівок. Вона рекомендується для тих випадків, коли кросівки купуються для заняття спортом, адже подвійні застібки краще фіксують ногу 

МИС І ЗАДНИК

Щоб гарантувати дитині максимальну безпеку під час активностей, віддавайте перевагу кросівкам зі зміцненим носом і жорстким задником – великий асортимент таких моделей ви знайдете в інтернет-магазині Kasta. Міцний мис поглинатиме удари каміння, гілок та інших перепон на шляху дитини, тим самим захищаючи її пальці. А задник забезпечить комфортну і надійну фіксацію ноги навіть під час екстремального руху.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024