Шачани, яким відімкнули світло, звертатимуться до прокуратури

21 Вересня 2016, 01:00
1685

Справа з відімкненням світла мешканцям нового житлового кварталу Шацька набуває все більшого розголосу.

Нагадаємо, Шацьке відділення РЕМ відімкнуло світло декільком побутовим споживачам районного центру з причини несплати боргу ПАТ «Волиньобленерго»  підприємцем з Нововолинська, керівником ТзОВ «МТГС» Володимиром Крикуном.

Люди тиждень сидять без світла. Побували на прийомі в першого заступника голови Волинської обласної держадміністрації Олександра Степанцова, взяли участь у нараді з представниками обласних енергетиків у місті Луцьк.

Читайте також: Шацьк: мешканці нового кварталу досі без світла.

Доведені до відчаю, шачани планували навіть перекривати міжнародну трасу – аби донести до керівництва області важливість проблеми.

У вівторок, 20 вересня, відбулася зустріч жителів районного центру – тих, кому відімкнули світло і тих, хто роками не може підключити до будинків електрику -  з Сергієм Сидоруком, першим заступником голови Шацької райдержадміністрації, та Віталієм Яльницьким, заступником Шацького селищного голови. Сергій Сидорук розповів, що спілкувався на цю тему з губернатором Волині. Володимир Гунчик відзначив, якщо з боку підприємця прослідковуються незаконні дії, то люди передусім мають надати докази цього. Оскільки на перший погляд діяльність підприємця є цілком законною: він має на руках договір, виконує його умови, сплачує податки.

-Крикун – це монополіст, який залежно від бажання вмикає і вимикає електроенергію, - наголосив Віталій Яльницький. - Нам потрібно діяти по-іншому – через обласну державну адміністрацію просити у ПАТ «Волиньобленерго», щоб воно дало дозвіл брати технічні умови на підключення повулично. Тоді споживачі зможуть створити кооператив і підключитися за власний кошт.

Цієї ж миті до Сергія Сидорука зателефонував сам Володимир Крикун, запитуючи, чому зібралися люди, хто саме і чого вони добиваються. Почувши певні прізвища присутніх у залі, Крикун назвав їх злісними неплатниками і порадив, якщо не мають грошей, щоб платити за світло, то нехай винаймають іншу організацію. Обурені люди у відповідь продемонстрували першому заступнику голови РДА квитанції про проплату електроенергії за серпень.

В процесі пошуку шляхів вирішення проблеми було з’ясовано, що споживачі не мають на руках ні технічних умов на підключення, ні договорів на обслуговування. Хоча насправді всі документи ними проплачені. Поговорити з Крикуном вони не можуть, бо найменше обурення людей такою політикою закінчується погрозою з його боку про відімкнення електроенергії.

Шачани на сьогодні написали декілька заяв у поліцію на підприємця. До речі, заяву від одного мешканця кварталу у Шацькому відділенні поліції погодилися прийняти лише після телефонного дзвінка Сергія Сидорука до начальника поліції.

Наразі жителі вулиці вирішили підготувати колективне звернення до прокуратури, зібравши всі необхідні докази і зробивши акцент на тому, чому світло відімкнене без попередження, чому з людьми не укладені договори, на основі чого нараховуються втрати та послуги за обслуговування тощо.

В свою чергу, Сергій Сидорук пообіцяв особисто зайнятися вивченням усіх документів кабальної для шачан угоди та почати прямий діалог з обласною владою про реальне вирішення проблеми.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024