Шачанка здобула перемогу в конкурсі «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»

20 Вересня 2016, 15:00
2792
 
Ніна Корець, методист Будинку дитячої та юнацької творчості, здобула перемогу у номінації «Вірш»
 
15 вересня відбулася церемонія нагородження переможців 4-го Міжнародного конкурсу «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни», - повідомляє «Центр інформації про права людини»

Вручення нагород відбулося під час відкриття виставки робіт конкурсу в Українському кризовому медіа-центрі та Американському домі.

За результатами роботи трьох журі — загального, журі представників антикорупційних організацій та журі інтернет-користувачів — було обрано 16 переможців з різних країн.

До складу журі експертів увійшли: співзасновник "Крим SOS", медіа-консультант Алім Алієв; дизайнерМикола Гончаров; головний редактор Art Ukraine Аліса Ложкіна; дизайнер, керівник School of visual communication Наталя Синепупова; журналіст Громадського радіо Наталя Соколенко; журналіст Hromadske.ua Анастасія Станко, редактор Центру інформації про права людини, медіа-активістка Ольга Падірякова.

За рішенням журі експертів переможцями конкурсу стали:

  1. Категорія “Зображення”: Аліреза Носраті (Іран) з плакатом No Comment. “За активну життєву позицію и об’єктивне висвітлення актуальних проблем у сфері свободи слова”.
  2. Категорія “Зображення” (спеціальний приз): Катіана Кардона Рейна (Венесуела) з плакатом Express your ideas. “За переосмислення образу втілення корупції”
  3. Категорія “Вірш”: Ніна Корець (Україна) з віршом "Чеснот не терпить корупційний світ". “За влучне сатиричне віддзеркалення вад нашого сьогодення”
  4. Категорія “Гасло”: Любов Руднєва (Україна) з гаслом “Корупція – це ! Кум до кума по твоє”. “За кращу адаптацію українського прислів’я до антикорупційної тематики”
  5. Категорія “Текст”: Popeljushka з оповіданням "Починай з себе". “За найемоційнішу ілюстрацію необхідності антикорупційних змін”
  6. На церемонії нагородження в Українському кризовому медіа-центрі змогла бути присутня лише переможниця в категорії вірш Ніна Корець. Вона приїхала з міста Шацька Волинської області, де працює у позашкільній освіті.

    Вірші Ніна пише з дитинства, але раніше ніколи не друкувалася і не брала участі у конкурсах. Побачивши оголошення про конкурс "Стоп цензурі!" вона надіслала один з віршів, який дуже подобався її подругам і несподівано для себе перемогла.

  7. "Дуже легко говорити про корупцію узагальнено, але у маленькому містечку чи селищі ЗМІ не можуть собі дозволити критикувати конкретного чиновника, бо дуже сильно від них залежать, а чиновники в свою чергу абсолютно не сприймають критику. Але не зважаючи на це суспільство повинно мати власну думку і не боятися її висловлювати", - говорить пані Корець.

    Вона також розказала, що після подачі вірша на конкурс відсилала його до поетичного альманаху і він був надрукований.

    Член журі Ольга Падірякова відзначила, що вірш "Чеснот не терпить корупційний світ" хочеться зачитувати вголос і цитувати.

    "Він є дуже влучним з точки зору змісту, але одночасно і не загромадженим складними конструкціями і зворотами", - каже Ольга.

  8. Всього на конкурс надійшло 570 робіт, українських та іноземних учасників, в тому числі з Польщі, Канади, Італії, Мексики, Ірану, Венесуели, Еквадору, Китаю та iн. За його перебігом спостерігали учасники з 89 країн.

    Виставки триватимуть:

    В Українському кризовому медіа-центрі до 15 жовтня 2016. Години роботи: з 10:00 до 19:00.

    В Американському домі до 14 жовтня 2016. Години роботи: вівторок-п’ятниця 12:00-21:00, неділя 10:00-18:00.

  9.  

    Нижче подаємо уривок із вірша пані Ніни, що переміг у конкурсі: 

     

    – По чім сьогодні правда?
    – Вам яка –
    Оголена чи повністю прикрита,
    А може краще ще й підсолодити,
    Щоб стала добра і неговірка?

    – По чім сьогодні рими?
    – Та за так!
    Ще хтось стражда таким? Повірить важко.
    Хоч часом запита залітна пташка –
    Чи дивний мрійник, чи простий дивак.

    – По чім свобода?
    – Справжня і без меж?
    Ой, стережіться вляпатися здуру,
    Бо зразу ж нацькують на вас цензуру.
    Свободи я не раджу брати теж.

    – По чім сьогодні совість?
    – Неліквід.
    Хіба в наш час таке комусь ще треба?
    Із нею не вхопити зірки з неба.
    Чеснот не терпить корупційний світ.

     

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024