Місток є Європою, у якого не сідає «батарейка», або що бажають Ніні Вирович у день ювілею

16 Березня 2019, 12:05
Ніна Вирович 4746
Ніна Вирович

Творча, креативна, цікава, жива, з «батарейкою»… ЇЇ охрестили амбасадором Влодавського повіту та Шацького району, а  її ім’я та назва колективу «Молодички» Шацького МБК майже 20 років відоме не лише жителям району та Волині, а й сусіднім районам Білорусі та Польщі. Рік тому указом Президента України їй присвоєно почесне звання «Заслужений працівник культури України». І це – лише сота частина її успіхів.

Звісно, що йдеться про директорку Шацького міського будинку культури Ніну Федорівну Вирович. Завше молода, усміхнена, вона несе з собою свято та дарує свою творчість та ділиться неабияким потенціалом не лише своїми колежанками-молодичками, а й численними глядачами.

16 березня Ніна Вирович святкуватиме свій життєвий ювілей. У такі моменти як ніколи важливо відчути підтримку близьких, згадати, що є люди, яким ти насправді потрібен. То що ж у день ювілею бажають їй колеги, рідні, близькі та знайомі, що думають про ювілярку – читайте далі.

Леся Куран, учасниця народного аматорського фольклорного колективу «Молодички»:

3

– У колективі я вже виступаю майже 10 років. І беззаперечним нашим лідером є Ніна Федорівна. Вона возить нас скрізь і всюди, показує нас світу і дає можливість нам подивитися на світ. Вона вимоглива, наполеглива та старанна як керівник, адже хоче, щоб наші виступи завжди проходили на належному рівні. А в день ювілею зичимо разом із нашими дівчатами, щоб її «батарейка» працювала без підзарядки, енергії та натхнення вистачало не на один десяток років!

Оксана Юхимук, начальниця відділу культури Шацької РДА:

– Найперше, Ніна Вирович – це справжній професіонал своєї справи. Цього у неї не забереш. Людина життєрадісна і оптимістична, живе піснею і несе її людям. І не буду лукавити, якщо скажу, що разом із назвою Шацькі озера у багатьох виникнуть асоціації ще й з колективом «Молодички» та його незмінною керівницею. Вона гарна мама двох синів і турботлива бабуся, хоча ця сфера її життя мало кому відома. Вона уміє поєднати турботу про найрідніших та роботу на сцені. «Молодички» та Ніна Вирович завжди є бажаними гостями на будь-якому районному заході та за його межами.

2

Лілія Вирович, невістка:

– Моя свекруха – дивовижна жінка, якою можна нескінченно захоплюватися! З нею ми відразу знайшли спільну мову, адже це хороша, чуйна людина, для якої родинні стосунки завжди будуть на першому місці. Як і в кожного, в нас бувають суперечки і непорозуміння, але ніколи не тримаємо зла одна на одну. Вона не перестає жити своїм життям, не вимагає підвищеної шанобливості до своїх років, каже, «я ще молода і в паспорті поставили неправильний рік народження». Ми дивуємося тому, скільки у неї енергії. Вона постійно в русі: вигадує якісь поїздки, концерти, заходи… І ніколи не скаржиться на втому. Саме вона наш капітан, який веде сімейний корабель, натхненниця, наймудріший стратег, найнадійніший тил. З нею не страшні ні кризи, ні катаклізми.

На неї завжди можна покластися в будь-якій ситуації, вона допоможе, порадить. ЇЇ творча натура проявляється не тільки на сцені, а й у буденному житті. Родинні дні народження та родинні свята з нею завжди веселі, ми дуже відчуваємо її любов і турботу, за що дуже-дуже дякую! А в день ювілею бажаю медового щастя, яскравих днів, надійних друзів, в будь-якій ситуації залишатися мудрою жінкою і надалі зберігати життєвий оптимізм. Хай здоров’я дозволить ще багато здійснити, залишатися відкритою до людей і нести їм свою творчість.

9

Максим Вирович, внук:

– З бабусею Ніною на сцені я ще з першого класу. Саме вона прищепила мені любов до музики, до культури. Бував з «Молодичками» і на концертах як по районі, так і в Польщі. З нею весело та цікаво. Бабуся Ніна завжди виручить мене у будь-якій ситуації, і не важливо, коли це стається – вдень чи вночі. Я можу довірити їй свої таємниці більше, ніж батькам. Я щиро її люблю. Не кожен внук може похвалитися такою бабусею, як у мене!

Людмила Цевух, виконуюча обов’язки голови, секретар Шацької ОТГ:

5

– Для нас Ніна Вирович, найперше, це талановита та щира людина, професійний керівник, який вміє зацікавити людей, знайти з ними спільну мову, організувати людей різного віку. Вона дбає про заклад, про колектив, який знають не лише в районі, області, а й у багатьох регіонах України та за її межами. Приємно, що гурт, який очолює ця енергійна та натхненна жінка, представляє нашу громаду та край на різноманітних заходах обласного та всеукраїнського рівнів, у Польщі та Білорусі та Чехії. Знаю, що для цього треба жертвувати власним часом, який могла б присвятити родині, мати неабияке терпіння та завзяття. У день ювілею бажаю здоров'я, досягнень, енергії , і аби ота творча муза не покидала її ще довгі-довгі роки!

Анджей Романчук, староста Влодавського повіту:

– З нагоди життєвого ювілею я шлю пані Ніні найщиріші побажання здоров'я, процвітання та подальших успіхів. Протягом багатьох років Ніна є не тільки моїм особистим другом, але й другом усіх мешканців Влодавського повіту, яких я маю честь представляти. Нехай наступні роки великої праці та творчості директорки Шацького міського будинку культури пройдуть в мирі, радості та здійсненні всіх мрій.

3

Вєслав Мушинські, бургомістр міста Влодава:

– Пані Ніна Вирович – великий посланець української культури. Завдяки пані Ніні співпраця у сфері культури між Шацьком і Влодавою постійно зростає. Спільно з колективом «Молодички» пані Ніна часто відвідує наше місто, буває  на найважливіших культурних подіях, розважає жителів Влодави. З нагоди дня народження та ювілею ми бажаємо вам  багато здоров'я і всього найкращого.

Віктор Грицюк, директор ТОВ «Редакція газети «Шацький край»:

– Таких людей, як Ніна Вирович, треба цінувати та поважати, ні в якому разі не заздрити її досягненням. Вона – наш культурний скарб та місток з Європою. Наші польські та білоруські друзі знають Шацький район завдяки її яскравим концертним номерам на сценічних майданчиках. Тож многая-многая літ Вам, Ніно Федорівно!

3

                                                                                                                                                                                                             Віта ШЕПЕЛЯ

Коментарі
17 Березня 2019, 10:31
Ніна Федорівна - Ви супер!!! Багато Вам літ творчості! І довгих років життя! Бо ви одна робите роботу сотні працівників культури.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024