В Шацькій гімназії тривають Шевченкові дні

14 Березня 2019, 10:35
2437

Є імена, що увібрали в себе душу народу, стали часткою його життя. Саме таким для українців є ім’я Тараса Григоровича Шевченка, славетного і великого митця, людини планетарного масштабу.

В ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк з 13 по 15 березня тривають Шевченкові дні.

В шкільній бібліотеці була оформлена книжкова виставка «Вічний як народ», присвячена 205-й річниці від дня народження співця вільної України.

Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченкове живе і вічне. Його творчість зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Учні школи розмістили на стінах біля навчальних кабінетів цитати із творів Великого Кобзаря.

Затамувавши подих, восьмикласники переглянули кінострічку «Мій Шевченко». Школярі знову поринули у світ думок палкого патріота, його почуттів, страждань.

Не залишив байдужими усіх присутніх і виховний захід «На струнах Кобзаревої душі», який підготували учні 9-Б класу з вчителем української мови та літератури Оксаною Данилюк і бібліотекарями Шацької районної бібліотеки для дорослих. У програмі звучали уривки з творів Великого Кобзаря. Присутні переглянули відеоролик «Тарас Шевченко», але особливо були зачаровані душевним співом працівників Шацького районного Будинку культури, які виконували пісні на вірші Шевченка.

Протягом Шевченкових днів учителями-словесниками на уроках української літератури були проведені інформаційні хвилини, присвячені вшануванню життя і творчості Кобзаря. Шестикласники змагалися у конкурсі на краще читання напам’ять творів Шевченка.

На сучасному етапі розвитку України саме Тарас Шевченко та його творчість є духовними наставниками, прикладом справжньої відданості й любові до рідної землі.

2

2

2

2

2

2

2

1

1

1

1

2

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024