Чай із гінкго сповільнює процес старіння людини

15 Вересня 2016, 19:20
2326

Наша планета багата на цілющі рослини, які здавна використовувалися у народній медицині.

Однією з таких рослин є дерево гінкго - найстаріше дерево нашої планети, що збереглося до наших днів. Виникло від первісних голонасінних дерев приблизно 300 млн років тому, і є пращуром сосни та ялини.

Гінкго — єдиний нині живий представник «перехідної ланки» між папоротями й хвойними. Це єдине унікальне дерево, що являє собою один вид, один рід і одну родину. Окрім того, це дерево довговічне. Окремі його екземпляри живуть 2000 років, підіймаючись за цей час у висоту до 40 м, при товщині стовбура — 1 м. 

Перші згадки про лікувальні властивості листя гінкго зустрічаються в стародавніх рецептах традиційної китайської медицини, написаних за 2800 років до н. е. Сьогодні медикаменти, розроблені на основі листя гінкго, входять до багатьох засобів сучасної медицини. Чай з листя рекомендували при кашлі, ядусі, для якнайшвидшого відновлення сил у період видужання.

Препарати з гінкго відновлюють погіршені в результаті вікових змін пам'ять, слух, зір, мовні й рухові функції, усувають циркуляторну недостатність (включаючи атеросклеротичне й вікове походження), відновлюють еластичність і міцність судин, запобігають тромбозам мозкових і коронарних судин, сприяють нормалізації метаболізму тканин мозку, поліпшують живлення серцевого м'яза, допомагають зберегти цілісність і проникність клітинної стінки, запобігти приступам астми, мають заспокійливу й антиспазматичну дії. Використовують гінкго й для профілактики та лікування туберкульозу, органів дихання, гіпертонії, підвищення імунітету та сповільнення процесів старіння.

Незвичайне дерево росте й на подвір’ї шачанина Миколи Турича. У цілющих властивостях гінкго чоловік переконався давно. Микола Михайлович навчився розмножувати дерево, тож тепер має чимало саджанців цього дерева та готовий поділитися ними з усіма, хто бажає вирощувати цю унікальну рослину. 

 

Коментарі
16 Вересня 2016, 15:01
дайте контакт цього дядька
16 Вересня 2016, 15:23
домашній телефон: 20-2-39
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024