Релігійна громада Грабова приєдналася до Православної церкви України

12 Березня 2019, 16:20
Релігійна громада Грабова приєдналася до ПЦУ 3752
Релігійна громада Грабова приєдналася до ПЦУ

12 березня єпископ Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з представниками Свято-Покровської громади села Бобли Турійського благочиння, Свято- Іллінської громади села Грабове Шацького благочиння та Хрестовоздвиженської громади села Заболотці Нововолинського благочиння, які під час зборів підтримали рішення про перехід з Московського патріархату у Православну Церкву України.

Про це інформує сайт Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

Під час зустрічі були написані прохання на ім’я Преосвященного єпископа Матфея, щоб прийняти їх у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України.

Архієрей задовільнив їх прохання. 

Читайте також: 120 православних Грабова заявили про бажання перейти до ПЦУ

Коментарі
12 Березня 2019, 20:26
Якщо не визнає світ, то велика нація спроможна не тільки на свою церкву, а й на свою релігію
13 Березня 2019, 14:45
Люди які мають "свого бога" (так сказала Білозір в Верховній Раді: " накінець ми маємо свого бога") мають право і на свою релігію, тільки не розумію навіщо силоміць православних заганяти в ту "свою релігію" і до "свого бога". Зібрались ПЦУ-шніки і порохоботи, то будуйте свою церкву зі "своїм богом". Залиште православних в спокої, не забувайте гоніння тільки укріпляє віру і відсіюється полова від пшениці. Бог не в силі, а в правді.
16 Березня 2019, 00:03
Не розумію навіщо силоміць православних тримати в московському патріархаті, а ще обзивати ПЦУ-шніками . Хіба немає частинки праці цих людей в красі сотворених храмів ?<br/>Чи це попи побудували ,а люди спали в цей час? Самі будуйте, а людям дайте спокійно жити на своїй Богом даній землі. Наш народ мудрий і працьовитий і дурити та ображати його гріх. При союзі було вийти на стояння , о тоді б поговорили про гоніння. А так навіть ця ваша акція свідчить , що ми живемо в вільнй державі. Згадайте лжесобор у Львові де було фактично знищено Греко-католицьку церкву. Заходили собі і без докору сумлінння служили в храмах священники яких були розстріляні. Хто покаявся ? Є навіть відеохроніка де в залі сидять перелякані люди ,бо за дверями стоять КГБешники зі зброєю. І навіть в наш час на звернення ієрархів УГКЦ до РПЦ щоби бодай засудити це злодіяння , про майно не йдеться. Повне ігнорування. Тому , що досі в середовищі РПЦ живе імперський дух гордині і манія величі або &quot; свій бог&quot; . Але в вашій полові ще є заховані зернята істини , які обовязково впадуть в добру землю і дадуть плід. Бо Бог не в силі, а в правді.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром