У Шацькій школі-гімназії «ліквідували» пожежу та «врятували» постраждалого

12 Березня 2019, 14:15
3025

У Шацьку на базі школи-гімназії відбулися командно-штабні навчання з посадовими особами органів управління цивільного захисту Шацького району.

Про це йдеться на сайті Шацької РДА.

На навчаннях працівники служб показували та удосконалювали свої навички у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру в умовах мирного часу та особливого періоду, а саме – провели показову ліквідацію пожежі в ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» смт Шацьк.

На заході були присутні представники обласного керівництва командно-штабних навчань Сергій Бутюгін, Костянтин Романчук та Михайло Лажко, заступники голови райдержадміністрації Віктор Плейтух та Володимир Бугайчук,  завідувач сектору УДСНС України у Волинській області Анатолій Пінкевич, начальник СДПРЧ-11 Роман Цвид, завідувач сектору оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Наталія Борсук, представники підприємств, установ та організацій Шацького району.

Після виникнення умовної пожежі спрацювала сигналізація. Наталя Кислюк, заступниця директора НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк, повідомила пожежно-рятувальну службу про загорання, що виникло на першому поверсі, та  здійснила евакуацію присутніх у приміщенні. За кілька хвилин до місця виклику прибули пожежно-рятувальні відділення 11 державної пожежно-рятувальної частини та інші спеціалізовані служби (медична, енергетична та служба охорони громадського порядку). Заступниця директора доповіла рятувальникам про кількість людей, що знаходились у приміщенні, кількість евакуйованих та орієнтовне місце знаходження відсутнього працівника.

Пожежники оглянули навчальний корпус і виявили вчителя, що (за сценарієм) не встиг своєчасно евакуюватись. Рятувальники одразу винесли «постраждалого», розгорнули свої бойові розрахунки та приступили до «гасіння пожежі». У той же час медики швидкої допомоги надали врятованому «потерпілому» екстренну медичну допомогу та направили до лікувального закладу.

При виявленні постраждалого ланка пожежогасіння та санітарна ланка діяли згідно зі своїм функціональним призначенням.

Усі учасники навчань отримали корисні знання і навички під час ліквідації можливої надзвичайної ситуації, адже такі навчання потрібні для того, щоб уникнути паніки у разі надзвичайної ситуації, а також для відпрацювання дій швидкої евакуації.

Тож спеціалізовані служби (протипожежна, медична, енергетична, служба охорони громадського порядку) спрацювали добре та злагоджено, показавши при цьому свій професіоналізм.

Після завершення гасіння умовної пожежі та командно-штабних навчань підбили підсумки. Представники обласного керівництва подякували організаторам за показовий захід та інші етапи занять, висловивши впевненість, що у разі справжньої небезпеки спецслужби спрацюють так само оперативно злагоджено та професійно.

Роботу командно-штабних навчань Шацького району оцінили позитивно.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром