120 православних Грабова заявили про бажання перейти до ПЦУ

10 Березня 2019, 19:35
Свято-Іллінська церква села Грабове 8164
Свято-Іллінська церква села Грабове

Парафіяни Свято-Іллінської церкви, що в селі Грабове, висловили бажання перейти до Православної Церкви України.

Таке рішення жителі села обговорили у неділю, 10 березня, на зборах релігійної громади.

На збори до громади приїхали Грабівський сільський голова Олександр Ключук, а забезпечували порядок працівники Шацького відділення поліції. Також на зібрання прибули  священики Шацького деканату Православної Церкви України Михайло Цвинкилевич і Роман Скірак. Чомусь не забажав прийти на збори настоятель Свято-Іллінської церкви ієрей Дмитрій Ковальчук.

Раніше в селі ініціативна група зібрала підписи, де підтвердили своє бажання перейти до Православної Церкви України майже 120 жителів села. На самих зборах із 39 присутніх грабівчан за перехід проголосувала 31 людина, восьмеро – утримались.

В Шацькому районі це вже четверта релігійна громада, яка приєдналася до ПЦУ.

Нагадаємо, 18 січня парафіяни храму святого великомученика Димитрія Солунського села Положево УПЦ (МП) оголосили про перехід до Православної церкви України, а наступного дня там відбулося перше богослужіння з участю священиків ПЦУ.

3 лютого за перехід до ПЦУ висловилися на зборах громада і настоятель Свято-Варварівського храму села Острів'я.

А 3 березня своє волевиявлення про перехід до ПЦУ на зборах сказали парафіяни Свято-Георгіївського храму села Голядин.

Коментарі
10 Березня 2019, 22:07
А усьго 300 жителів, третина за перехід, а більша половина?????
10 Березня 2019, 22:19
Коли ж нарешті священникам відкриються вуха ,щоб почути своїх людей серед яких вони служать. Адже голос народу це голос Бога. Люди прагнуть миру та єдності,цеж воля Божа.
10 Березня 2019, 22:27
Це доросле населення від 18 років. Не рахуйте наших людей, ми вирішили, проголосували ітепер в грабові є наша, українська церква.
10 Березня 2019, 22:37
Коли вже ієрархи зрозуміють, що треба сідати за стіл переговорів та домовлятися і в межах влади даної їм від Бога використати її для досягнення миру. Це ж не політика, бо в Господа нема нічого не можливого. Скільки ці бідні люди вже будуть мучитися? Геть політиканство в рясах! Нехай запанує Божа любов і благодать. Це стосуєтьс всіх і "московських" також і "українських". Слава Ісусу Христу!
10 Березня 2019, 22:53
Ще один приклад для наслідування
10 Березня 2019, 23:35
Ініціативна група, тобто, депутати на чолі з в.о.сільського голови та заляканими тридцятьма людьми, яким пригрозили проблемами з бізнесом(підприємцям) іншим прикриттям "точок" з продажу самогону і пенсіонерам,що якщо не підпишуться за порошенкову церкву, то не дадуть пенсії. І з тих 30 людей 5 ходять на богослужіння один - два рази на місяць,ще десять раз на рік ,посвятити паску. Всі інші неходять не сповідаються і не причащаються і незнають в яку сторону відкриваються двері в храмі. Отак і вирішували куди переходити. А настоятель з своїми православними прихожанами вірними УПЦ які, щонеділі і у всі свята моляться у храмі,вирішили не йти на це збіговисько псевдо- патріотів. А отже перевели УПЦ КП яка зареєстрована у Грабові в 2014році але не діяла в селі, лише на папері. І про це більша половина присутніх навіть незнає. Отак працює наша" влада". Як говорили деякі депутати: " миж влада, всі будуть наші,тож вирішуйте проти кого іти.""Проти влади, чи проти батюшки".
10 Березня 2019, 23:41
Що попередній коментар не в ваших інтересах. Що не опублікували??????
11 Березня 2019, 00:53
Небайдужі, супер коментар, актуальний у 95 відсотках так званих переходів. Я надіюсь, що ваші аргументи візьме до уваги гнила влада, якій уже не довго залишилося, та перестане паплюжити народ України. Хай Бог вам допомагає жити лише в любові вірою та правдою.
11 Березня 2019, 08:34
Закон України про статус депутатів місцевих рад (254к/96-ВР) забороняє депутатам, чи головам с/р втручатися в справи церкви. Тим більше проводити парафіяльні збори. Це має право робити тільки священик чи члени церковної десятки. На що, дивилась поліція, чи вони некомпетентні в цьому плані? ГРАБІВЧАНИ МИ З ВАМИ,БЕРЕЖІМО ВІРУ ПРАВОСЛАВНУ.
11 Березня 2019, 08:45
Гундяєвська церква є інструментом путінської агресії проти України і усього світу. Тож нехай залишається поза межами неокупованої Росією території
11 Березня 2019, 20:03
Все правильно. Україні-проавославна церква. Не кричіть, не сваріться, з цим треба змиритися ві продовжувати молиться і ходити частіше в храм, а зараз в великий піст- особливо. Це чекає всі храми, ті ж які лишаться- всі розумітимуть за кого вони моляться і чому бояться Украіну. слава Україні!!!
11 Березня 2019, 20:28
Хто кому грозив?Піп який ходив по хатам і приказував:хто мені не підпише,не посвячу Пасхи,відречу від церкви,не причащатиму,і т.д.?????
12 Березня 2019, 08:51
Патріоти, не брешіть, що піп погрожував, ви такі патріоти як з ""дечого граната". То візбміть "паріоти" вила і на схід. Там покажіть, які ви патріоти. Ане тікаєте від повісток хто куди. За паску вони пережтвають, всім посвятять, хоч декому з "патріотів" всеодно чи вона свячена чи ні.
13 Березня 2019, 00:07
Цікаво, чому нема світлин власне із зборів,а в репортажі взагалі використали фото 3-річної давності?
13 Березня 2019, 20:41
А який піп московський хоч раз їздив на Схід???Яка попадя може собі дозволити сказати що вона з п:зд:нського патріархату.А піп Грабівський грозити православним людям всіма заповідями Божими.Хай сам спочатку іх дотримується а не перелюб стажу з жінкою старости де він раніше служив
15 Березня 2019, 16:11
До чого тут особисте життя батюшки?Чи священники не такі люди,як і ми з вами. Не нам судити...Для цього є Бог на небі.<br/>А ми в цей Великий піст давайте будемо краще молитися,бо Церква починається не з батюшки, не з томосу, а з кожного з нас.
16 Березня 2019, 13:31
Церква... Як на мене, це щось таке, де, як ніде, має бути любов, злагода, добро, душевний спокій. Там буде Бог.<br/>Але, як виявилось, для декого Бог там, де &quot;я давав найбільше, читав найбільше.&quot; Не всі ж кричать про це.<br/>Так, я за Українську церкву КП. Не приховувала, не боялась, не агітувала. Так, казала, що як залишиться МП - не минатиму, ходитиму в &quot;свою&quot; церкву.<br/>Пішла... На мене дихала ненависть (інакше не знаю як сказати...) Підсвідомість? Думала довго - ні! Прийшла - хотілось вити. Особливо як чуєш неправду, кругом інтриги і т.д.<br/>Батюшка, який має бути як батько, що мирить своїх дітей, навпаки - тішиться зі своїми однодумцями. Згідна - кожен має право на думку, нікого не засуджую. Але не керуйтесь літературою, яку писали і ще напишуть після нас, щоб залякати. І в кожній вірі вона своя і також переконлива.<br/>Одна є книга, за якою ми маємо йти - Біблія. Чомусь Бог залишив у ній море загадок. Законів там нема. Він залишив нам Заповіді свої. Закони пишуть люди. Певно Бог хоче, щоб ми думали про його і робили висновки. Які? А кожен свої. Чи не так?<br/>І як тебе судять, навіть зневажають за Бога - дуже болить. Навіть не думала що так.<br/>І ще одне. Ми не змінюємо в своїй вірі нічого (навіть священник не зумів пояснити)<br/>А якщо в тебе в хаті двоє або й троє чоловіків призовного віку, то мати просто не може підтримати Патріархат, священники якого освячують танки ворога. Якщо тобі не дано того зрозуміти в силу твого молодого віку, то може опустись, подумай чи маєш право на чийсь осуд. Чи то вже не тільки віра, а ще й амбіції? <br/>Так, в чомусь і я неправа. Але чи це привід забути Бога і злословити?<br/>Дуже важко &quot;Де ж Божа поміч? Певно він і послав нам цей іспит, щоб пізнати і себе, і ближнього, і знайти правду, а там і буде Бог.
17 Березня 2019, 11:34
Звичайно, буде ненависть. Ви ж зрадили Москву - &quot;центр&quot; світового православ&quot;я, Третій Рим!<br/>Ви хіба не знали, що спасіння тільки в Московській церкві? <br/>А той, хто не в Московській церкві, горітиме в пеклі? <br/>От так і зомбують там людей, залякують. Хоча більшість з прихожан МП прекрасно розуміє, що в нас тепер є своя церква, Православна Церква України. Канонічна. Але вони просто не хочуть виходити зі своєї зони комфорту: ініціювати збори, зирати підписи, наражати себе на агресію, іти до іншого батюшки чи в іншу церкву. Їм так зручно, бо їхня хата скраю.<br/>А ви не зважайте на те, як на вас дивляться в храмі. Ви ж прийшли до Бога. Хочеться вити - моліться. Бог підтримає, бо Бог - це любов.
17 Березня 2019, 17:07
Мені дуже прикро,що наші односельчани такі далекі від правди.Не можна вірити батюшці,тим переконанням,що не існує МП адже всі свідомі громадяни знають,що це не так.Для того щоб знати правду багато не потрібно, лише трішки почитати літератури і все стане на свої місця.А на рахунок того,що грабіачани на даний момент перебувають у ворожнечі між собою,то це в першу чергу завдяки батюшці,який поділився людей на своїх і чужих.Не годиться так робити,адже всі ми люди, і кожен має свою думку,а священик має людей об'єднувати а не навпаки.І ще,порада батюшці,вистачить обріхувати людей,відштовхувати від церкви,віри.Повчіться,як потрібно поводитися себе у церкві і зі своєю паствою у Пульмівського священика.На відміну від вас ,він закликає людей до любові,єднання і миру,а не посилає людей на схід воювати.Дивлячись на такого наставника,не хочеться бути під його опікою.
23 Березня 2019, 00:06
Шановні грабівчани, не піп поділив людей. Село розділила людина, яка дуже любить владу,яка сповнена пихою,яка прагне своєї величі,яка заради своєї вигоди піде на все. Навіть втрутилась, не без вигоди, в церкву. Адже там віри і богобоязні нема. Там свої переконання.Які з Богом немають нічого спільного. І найприкріше те, що скрізь долю церкви вирішують ті, які до неї далекі,ті що приходять тільки паску посвятити. Алеж у них свої переконання, бо вони там щось читали, чи почули, а отже так треба. Не бісіться люди. &quot;Бо ж батюшка в церкві тільки й робить, що святить зброю і закликає до ворожнечі і ненависті&quot;. Схаменіться. Досить вже виливати бруд один на одного. Подивіться кожен за собою,і переконаний, що там знайдеться в кожного дуже цікавого і не тільки.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром