Як учні і вчителі Шацької школи Масницю святкували і весну зустрічали

09 Березня 2019, 18:00
Весела Масниця у Шацькій школі 5366
Весела Масниця у Шацькій школі

Весела Масниця завітала нещодавно до учнів ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк: з піснями і танцями, іграми і розвагами, млинцями-пиріжками та іншими смаколиками.

На свято прийшли не лише школярі, а й їхні батьки і вчителі, аби всім разом повеселитися, прогнати зиму і закликати весну.

Ведучі – восьмикласники Дмитро Сидорук та Анна Сулім впродовж заходу знайомили присутніх із традиціями святкування в Україні Масниці, а доповнювала їхні слова цікава відеопрезентація. До класу учні внесли опудало Зими. 

«А чому ти, Масляна, не надіта, не принаряжена, червоною стрічкою не підпоясана?» – запитали діти та почали її вдягати і чепурити! А щоб веселіше було, організували ігри на спритність. Школярі перетягували канат, зав'язували на швидкість дівчаткам і жінкам хусточки, заплітали коси із стрічок, робили для Масляної намисто з бубликів.

Учні дізналися, що Масницю ще називали Колодієм, і для всіх глядачів продемонстрували обряд народження Колодки. Зазвичай Колодка народжувалася в понеділок і символізувала початок гулянь протягом цілого тижня. Побувала на святі і Зима, пограла зі школярами востаннє в сніжки, позмагалася в конкурсах із Весною і попрощалася з усіма до наступного року.

І тоді повноправною господинею зайшла до класу Весна і разом з дівчатками затанцювала танок. Жарти, сміх, частування варениками і млинцями, хоровод усіх учасників дійства довкола Масляної – свято подарувало гарний настрій і дітям, і дорослим. А наостанок Зінаїда Пех, вчителька школи, пригостила юних артистів запашними печеними пташечками, які власноруч приготувала.

Ігор Носуліч, завідувач ЗОШ І-ІІ ст. смт Шацьк - філії ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт Шацьк, подякував Ользі Вирович, класному керівникові 4 класу, Валентині Гаврось, керівникові 3 класу, Тетяні Мелюх, вчителю музичного мистецтва, Зінаїді Пех та батькам дітей початкових класів за чудове свято, неперевершені виступи, смачну випічку і позитивні емоції.

4

4

4

4

6

4

5

4

4

4

6

5

5

3

3

4

3

4

 

Коментарі
10 Березня 2019, 19:00
Свято дуже гарне. Дякую вчителям за організацію, а дітям за участь і подарований гарний настрій!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром