Чи варто відзначати 8 Березня, - думки шачанок

08 Березня 2019, 14:00
2968 Джерело: фото ілюстративне

В останні роки в українському суспільстві із наближенням 8 Березня точиться чимало дискусій: святкувати День прав жінок та миру чи ні. Адже одні заздалегідь готуються до цього свята, купують квіти та подарунки своїм коханим, мамам, донькам, сестрам та дружинам, а інші є палкими противниками цього свята, вважаючи його пережитком радянщини.

То чи треба святкувати 8 Березня українцям та які відчуття  при цьому виникають у жінок – запитуємо у наших читачок.  

Олена Гуж,  головна спеціалістка відділу організаційного забезпечення, внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату Шацької райдержадміністрації:

– Думаю, як свято весни, любові, кохання, поваги до жінки, вшанування її як берегині роду однозначно потрібне. Кожна жінка щороку з нетерпінням чекає цього свята, адже прийшло 8 березня – значить, і прийшла весна!

2

Вікторія Сидорук, педагог-організатор ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст..-гімназія смт Шацьк», жителька с. Мельники

– Вважаю, що це свято для жінок потрібне. Адже якщо ми вшановуємо наших чоловіків-захисників 14 жовтня, 6 грудня, у день Збройних сил України, то у жінок теж має бути своє свято. А в цей день щороку відчуваю радість, очікую сюрпризів, подарунків.

2

Світлана Гошовська, депутатка Шацької селищної ради, адміністратор Шацького ЦНАПу:

– Я – за свято. Хоч увагою свого чоловіка не обділена, але, як і кожна жінка, хочу в це свято відчувати себе щасливою, неповторною, коханою, отримувати приємні подарунки. Особисто я також на 8 Березня радію та перебуваю в очікуванні сюрпризу.

2

Ольга Дударчук, депутатка Шацької районної ради, вчителька ЗОШ І-ІІІ ст.. с.Прип’ять:

– Мені подобається це свято, завжди було приємно, коли чоловік, мої діти вітають вдома, а в школі – мої учні та чоловіки-колеги вітають жіночий колектив. Мені приємно, як і кожній жінці. У мене 8 березня - це подвійне свято, бо в цей день я народила свою доньку Діану. На жаль, не не у всіх жінок є чоловіки, які вітають та виявляють їй свою увагу щодня. Тому, думаю, багато хто з жінок таки чекає цього свята з нетерпінням, адже приємно отримувати вітання, почути щирі слова.

2

Роксолана Цвид, начальниця Шацького бюро правової допомоги, жителька с.Пульмо:

– Свято треба хоча б для того, щоб деякі жінки хоч раз на рік відчували себе справжніми жінками: красивими, натхненними, чарівними. Так, багато хто скаже, що у нас є День матері, і саме тоді треба вшановувати жінок. Але, на жаль, не кожна жінка є матір’ю, і не в кожної є мама. Думаю, що і не варто відміняти вихідний у цей день.

2

Людмила Гринь, інспекторка з ювенальної превенції сектору превенції Шацького відділення поліції:

– 8 Березня – Міжнародний жіночий день. Історія започаткування свята складна, адже уособлює боротьбу жінок у всьому світі за свої права, законні інтереси, рівноправність із чоловіками. Україна на даний час реалізовує безліч програм із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у всіх сферах життя українського суспільства. І тому дуже важливо, щоб на державному рівні було гарантоване державне свято, яке являло собою День боротьби за права жінок. Я думаю, більшість жінок розуміють, що по-перше, не від нас, пересічних жінок, залежить, чи залишиться 8 Березня державним святковим вихідним днем; по-друге, що ми не можемо жити в одному ритмі з державою-агресором. Однак вважаю, що більшість жінок мене підтримають в тому, що на державному рівні повинно чітко затверджено День боротьби за права жінок і дата не є вирішальною. Користуючись нагодою вітаю усіх жінок району із цим чудовим весняним святом, бажаю Вам розквітати як квіти на весні, випромінювати і дарувати щастя, втілювати свої мрії, амбітні плани, законні права і можливості щодня в реальність.

2

Ольга Гайова, працівниця галузі культури, жителька с.Гаївка

– Переконана, що свято для жінок однозначно треба. В цей день кожен чоловік може висловити своїй мамі, коханій, сестрі та доньці усі важливі, теплі та ніжні слова вдячності, котрі, можливо, забував сказати протягом року. І тут не грає роль дата свята, хоч багато доводиться чути про те, що у нас є День матері. Та не всім жінкам дано це почесне право. Приємно, що дітки у школах старанно готують подаруночки для своїх мам і бабусь, сестричок. І ці подарунки, зроблені дитячими руками, будуть найціннішими для кожної жінки. Насправді в цей день філіжанка ранкової кави та квіточка від коханої людини здатні зробити кожну жінку щасливою та подарувати море радісних емоцій. Користуючись нагодою, вітаю усіх жінок зі святом весни і бажаю, щоб у житті кожної жінки в душі не в'янула весна!

2

                                                                                                                                                      Віта ШЕПЕЛЯ

Коментарі
08 Березня 2019, 16:49
Браво Людмилі Гринь, достойний, сучасний і розумний коментар!!!
08 Березня 2019, 21:37
І чому це не від нас залежить??? Від американців типу Супрун? А хіба не ми, А НАРОД, повинні вибирати самі собі і свята і назви вулиць і пам'ятники.! Хоча вже виростає покоління, яке вірить в існування глобуса України....
09 Березня 2019, 22:52
Ваш коментар наймовірно "вдалий". Особливо вражає побудова речень. Наприклад. "було приємно....вітають". А вислів, що " не в усіх жінок є чоловіки" варто зробити крилатою фразою.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024